Hirdetés

Útmutató kézikönyv informatikai töréstesztekhez

A 2009. május 7-én, holnap megrendezésre kerülő Ethical Hacking konferencián indul útjára az a wiki, melyen az eredetileg publikus terjesztésre készített Informatikai töréstesztek című szakkönyv teljes anyaga elérhető lesz. Az etikus hackelésről készült tudásanyaghoz elsőként a konferencia résztvevői férhetnek hozzá.

Hirdetés

A NetAcademia idei rendezvényén az előadások mellett egy igazi szakmai csemege várja az 400 fős hallgatóságot. Az Informatikai töréstesztek elnevezésű, 550 oldalas szakanyag eredetileg könyvnek készült, de mivel az etikus hackelés az informatikának egy dinamikusan változó és egyben kényes területe, a NetAcademia végül az ingyenes, de zártkörű terjesztése mellett döntött.

A konferencia résztvevői a rendezvényen egy 100 oldalas könyv formájában jelképesen megkapják a kódfuttatás biztonsági kérdéseiről szóló részt. A könyvhöz a NetAcademia egy személyre szóló kódot is mellékel, mely egy etikai kódex elfogadása után szabad hozzáférést és egyben szerkesztési jogot biztosít a teljes tudásanyaghoz. A wikihez így elsőként konferencia résztvevői férhetnek hozzá, akik további informatikai szakembereket is meghívhatnak. Az oktatóközpont bízik abban, hogy a kezdeményezéssel egy olyan tudásanyag alapjait teremtették meg, amelyhez nemcsak hogy ingyenesen hozzáférhetnek az szakemberek, de a kialakuló szakmai közösség révén annak folyamatos frissítése, aktualizálása is hosszú távon biztosított.

Az Informatikai töréstesztek tudásanyagához előzetes személyi azonosítás, és az etikai kódexünk elfogadása után minden, a téma iránt érdeklődő szakember hozzáférhet majd" – mondta Fóti Marcell, az Ethical Hacking konferencia házigazdája. A személyi azonosításra azért van szükség, mert a vonatkozó jogszabályok – a Büntető Törvénykönyv 300. paragrafusa – csak ebben az esetben engedélyezik az ilyen jellegű információk terjesztését.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Elkapták a Cisco-hackert

  10 évnyi börtön és súlyos pénzbüntetés vár a svéd férfire, amennyiben a vádak megállják a helyüket a bíróságon. Öt évig kutattak az elkövető után.

 • Meghackelték a Pentagon fegyverprogramját

  300 milliárd dollár értékű információk kerültek veszélybe. Az USA szerint Kína állhat a háttérben.

 • Magyar hackerkonferencia májusban

  Május 7-én ismét megrendezik az Ethical Hacking konferenciát, melyen a résztvevők gyakorlatorientált előadásokon keresztül ismerhetik meg a leggyakoribb hackelési technikákat és kivédésük módjait.

 • Nyakon csípték a Pentagonba betörő hackert

  Ezúttal egy amerikai kormányszerv volt a bűnöző célpontja. Hosszú évekre börtönbe kerülhet.