"Mutasd a böngésződ, megmondom ki vagy!"

Hirdetés

Megjelent a méltán népszerű és közkedvelt (és frenetikus és villámgyors és etc.) böngésző-alternatíva, az Opera, újabb ráncfelvarrt változata, így a továbbra is kb. 3MB-os(!) installverzióval sokkoló szoftver már a 7.10-es kiadásnál tart.



A 7-es sorozatban eszközölt újdonságok természetesen itt is mind megtalálhatók (ezeket felesleges is nevükön nevezni, jórészt úgysem mond senkinek semmit..), kivéve az újonnan (anno..) elrejtett bugok, amelyek levadászására ismét kőkeményen gond volt fordítva. A siker nem maradt el, a program skin-jei például már nem szemetelődnek össze, hogy csak az egyik olyan nüanszot említsük, amely az utóbbi időben egyszer-egyszer komolyan megrémisztett bennünket: a feltünedező bónusz-pixeleket első körben a csak igen jelentős összegért fogható 20-as TFT-nk parájának gondoltuk. Szerencsére csak az Opera volt bugos..

A 7-es szériában debütált a "letöltésre kárhoztatott file-ok mentése előtti utolsó pop-up ablak utáni instant harakiri", ami alatt az opera.exe-ben bekövetkező, a prg lefagyását okozó hibát értjük. Nos, ez a bug továbbra is jól (el)van, köszöni szépen, bár a kigyomlálása szerencsére változatlan: manuálisan megadunk egy új download-könyvtárat, és beléje mentünk. (aka save..)

Amúgy furcsán ironikus hanglejtéssel formáltuk "na ne már!"-rá gondolataink, miután konstatáltuk, hogy a 7.10-es verzió letöltésére a 7.03-as verzió (szintén zenész, azaz Opera..) KÉPTELEN, ekkor a már hosszú idő óta kukoricán térdepeltetett Explorer (5.50.4134.0100) segítségét kértük, ám miután a letöltés kínos percei elmúltak, menten visszazavartuk a sarokba..

A programozók becsületére váljék, hogy a böngésző kinézete még tovább tisztult, sőt a Preferences-ben most már a kurzorral is lehet (le-fel) navigálni, és az Esc is működik. A PH! admin oldalai is végre hibátlanul lejönnek, már akinek.. A Breeze II skin tényleg remekül feszül a 7.10-es csontozaton, bár az aktuális oldalak "jobb gomb és aztán valami" módszerrel továbbra sem csukhatók le, pedig olykor nagyon jó lenne. (site-példákat nem említünk..)



A fejlődés tehát nem állt meg, a program intelligensebb, mint a legtöbb intelligens mosópor, sőt, még Sziszinél is, pedig azt aztán tényleg nehéz. Akinek 120 alatti, szerintünk ezen program használatával bárkivel elhiteti, hogy mégsem, akinek meg magasabb, az úgyis ezt használja rég. A király tehát ismét csak élőhalott..