Kínai cégek segítik ezentúl a Teslát, a Renault-t, a Hyundait és a Toyotát

Elon Musk mindenki meglepetésére Kínába utazott. Meglátogatta őt a CATL vezetője; Musk célja pedig az lehet, hogy elindítsa az FSD-t Kínában a Baidu segítségével. Eközben a Renault-t, a Hyundai-Kiát, a Nissant és a Toyotát is kínai cégek segíthetik ezentúl.

A nemzetközi média arról számolt be, hogy Elon Musk nagy meglepetésre vasárnap Kínába utazott, bejelentés nélküli látogatást tett Pekingben. A jól értesült források szerint az FSD kínai bevezetéséről beszél a napokban, továbbá az adatok átvitelével kapcsolatos engedélyekről.

A kínai állami média jelentése szerint Musk és Li Csiang miniszterelnök már találkoztak is, utóbbi pedig elmondta, hogy a Tesla Kínában való fejlődését egy sikeres példájának mondhatjuk az USA és Kína gazdasági és kereskedelmi együttműködésének.

A Bloomberg és mások jelentései szerint a legfőbb akadályokat úgy hárítja el a haladó vezetéstámogató rendszerei bevezetése kapcsán a Tesla, hogy a térképek és navigáció okán is összeáll a Baiduval. Állítólag már meg is állapodtak a térképes licencek, adatgyűjtések kapcsán. Az üzlet keretében a Baidu a saját sávtartó navigációs rendszerét is odaadja a Teslának.

A jelentések szerint hétfőn a hoteljében látogatta meg Elon Muskot továbbá a CATL elnöke is.

Kínai céggel társul a Renault, a Hyundai-Kia, a Toyota, a Nissan

Az elmúlt napokban jól kivehető trend bontakozott ki: a nyugati és a kínai autógyártók között eddig is volt már sokszor kapcsolat, azonban az együttműködések elmélyülnek. A Renault tárgyalásokba kezdett, hogy ezentúl technológiai és EV-fronton a kínai Li Auto és a Xiaomi segítse.

A Hyundai Motor és a Kia Corp már szándéknyilatkozatot is aláírt a Baiduval, a trió az összekapcsolt autók technológiáit fejleszti majd.

A Toyota a Tencenttel társul, míg a Nissan a Baiduval, és az AI is főszerepet kap az együttműködések kapcsán.

Sok szakértő szerint van is mitől félniük a nyugati autógyártóknak, mert egyre olcsóbbak a kínai EV-k, mégis a luxus felé nyitnak. A kínai autógyártók olyan technológiákat és funkciókat építenek be az autóikba, amelyeket nyugaton csak a több mint kétszer annyiba kerülő járművekben lehet megtalálni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig az a nézet tartotta magát, hogy az igazi játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szükségük. Ez mára megváltozott, és a gamer laptopok sem maradnak le az asztali nagytestvér mögött.

Azóta történt

Előzmények