Internet of Things fesztivál JavaScripttel, Firefox OS-szel és Jan Jongboommal

Már csak kettőt kell aludni a következő JavaScriptes-hackelős meetupig, amelyet az I&I és a POSSIBLE szervez együttműködésben a Mozillával és a Telenorral. Két napra rá mindezt kipróbálhatják az érdeklődők, fejlesztők is, hiszen szombaton a Frontend Meetup és a Mozilla által szervezett workshop keretén belül mindenki testközelből kipróbálhatja a JavaScripttel üzemeltetett IoT eszközöket. Sőt saját ötlettől vezérelve új IoT eszközöket és alkalmazásokat is készíthet bárki, aki velünk tart. A workshop támogatói a Mozilla, a Telenor és az EPAM.

Internet of Things meetup

Előadások, fókuszban az IoT-eszközök fejlesztése JavaScript alapokon, biztonsági kérdések, okosórák és számos érdekes kísérlet.

Előadások

  • Jan Jongboom (Telenor Digital, Norway): Jan Jongboom a Firefox OS alapú nyílt technológiákon dolgozik a norvég Telenornál. Vezető fejlesztője a Telenor kísérleti – Gonzo nevű – projektjének, amely megpróbálja a Mozilla új operációs rendszerét és a filléres hardvereket közösen felhasználni. Ennek eredménye a JanOS, amely egy Internet of Things alkalmazási területre kihegyezett Firefox OS disztribúció
  • Csertán Ákos: Ákos az Internet of Things által felvetett biztonsági kérdésekre keresi majd a választ, a magánszféra védelmétől kezdve az eszközök feltörhetőségéig
  • Lőrincz Attila és Csecskedi Csaba: Watchface app fejlesztését bemutató előadás a Samsung Tizen platformjára. Fejlesztési döntések bemutatása a UX és a műszaki szemszögéből

Kiselőadások

Lendvai Bálint: Gesztusvezérlés a webalkalmazásokban LeapMotion kontrollerrel

Szabadszállási József: Mozgásérzékelők használata a 3D webes élmények létrehozásához

Schmíz Péter: Kinect alkalmazásának optimalizálása valós webalkalmazások készítéséhez

Jelentkezés: http://www.meetup.com/Innovation-Interaction/events/220140076/, helyszín: POSSIBLE CEE Budapest, azaz Budapest, Bocskai út 134-146. Időpont: 2015. február 26. 19:00 órától.

Az előadások nyelve angol. Minden további magyar és angol nyelven is lehetséges.

A szombati workshopról

Minden álmod egy tapsra felkapcsolódó lámpa a dolgozószobádba? Esetleg egy GPS-nyomkövetős lépésszámlálós kutyahám Rex pajtásodnak? Mit szólnál egy gyorsulásmérős wifi-telemetriás amerikai futball labdához?

Neked csak az ötletet és némi JavaScript fejlesztői tudást kell hozni – az eszközöket és a technológiát a fenti álmaid valóra váltásához most mi biztosítjuk!

Gyere el szombaton a Mozilla és a Frontend Meetup Budapest workshopjára az EPAM Futó utcai főhadiszállására, és igazi profik segítenek neked egy egésznapos workshop keretében a legvadabb IoT ötleteid megvalósításában: nem csak a Magyarországi Firefox OS Engagement Team és a magyar frontend szakma színe-java gondoskodik róla, hogy minél többet ki tudj hozni e néhány óra alatt a FirefoxOS segítségével a rendelkezésedre bocsátott IoT hardverből, de egy igazi nagyágyú, Jan Jongboom is velünk lesz, aki egyenesen Amszterdamból repül hozzánk a Telenor Digital színeiben, mint Firefox OS kontribútor és evangélista.

Amire szükséged lesz

A hekkeléshez a kütyüket, internetet, ellátmányt és jó hangulatot mi biztosítjuk – neked csak magadat, egy laptopot, végtelen kreativitást és némi JavaScript fejlesztői ismeretet kell a tarisznyádba csomagolnod!

A munkához szükséges energiáról is gondoskodunk, étel-ital lesz bőven – sőt, a demók után közös vacsorával (és sörözéssel!) zárjuk a napot, ahol a helyi mozillásokkal és Jannal is lehetőségetek nyílik diskurálni!

Az egész napos workshopot demo session követi, ahol a legjobb ötletek és (rész)megvalósítások jutalma,hogy a trükkös kóder zsebre is vághatja a Firefox OS kütyüt, és befejezheti az elkezdett nagy művét!

Jelentkezés: http://www.meetup.com/Frontend-Meetup-Budapest/events/220703474/, helyszín: Epam Training Facility, azaz Budapest, Futó utca 47. Időpont: 2015. február 28. 10:00 órától 16:00 óráig.

A workshop angol és magyar nyelvű lesz.

Azóta történt

Előzmények