Kriptokockázatokról beszél a francia jegybank-elnök

Arbitrázs kockázatát eredményezheti, hogy egyes országok lassan állnak elő a kriptopénzek szabályozásával – közölte a francia jegybank vezetője.

A francia jegybank vezetője a héten kijelentette: az, hogy egyes országok lassan állnak a kriptoeszközök szabályozásával, arbitrázs kockázatát hozhatja létre, amit a globálisan működő szereplők ki is használhatnak.

Az EU júliusban úgy döntött, hogy licenchez és az ügyfelek védelméhez kötné a jövőben a kapcsolódó cégek működését, és globálisan is irányt mutatna a kriptoszabályozásban.

A kriptoeszközök globális szinten nagyrészt még mindig szabályozatlanok, Francois Villeroy de Galhau francia jegybankelnök pedig azt remélte, hogy már jövő márciusra összeáll az EU-s csomag. Hozzátette: nagyon megfontoltnak kell lenni, nehogy egymásnak ellentmondó, eltérő szabályozások szülessenek vagy pedig túl későn jöjjenek a szabályozások. Ez egyenlőtlen körülményekhez vezetne, komoly kockázatokkal – de a túl komplex szabályozások sem alkalmasak szerinte az ügyfelek védelmére és a pénzmosás meggátolására.

Azóta történt

Előzmények