Avatarkészítő Windowsra és Messengerre

A Windows hivatalos blogjában Brandon LeBlanc új fejlesztést jelentett be, amikor nyilvánosságra hozta, hogy elindult a Windows Experience Pack nevű szolgáltatás, mely arra ad lehetőséget, hogy a Windows 7 és/vagy a Windows Live Essentials (ez a Windows 7 szolgáltatáscsomagja, mely főképp az online kommunkáció szoftvereit tartalmazza) felhasználói a korábbiaknál sokkal tágabb keretek között szabhassák testre ezeket a programokat.

Hirdetés

Valójában egy esztétikai szolgáltatásról van szó: a Live Essentials egységes keretbe foglalja a Windows cloudalapú kínálatának legnépszerűbb elemeit (levelezés, azonnali üzenetküldő, fotómegosztás, blog, filmszerkesztés stb.), s az ezt működtető virtuális személyiség, a felhasználó avatarjának, annak környezetének megalkotásához, kidolgozásához ad segítséget az új eszköz. A telepítéskor jelenleg három asztali hátteret, illetve képernyőkímélőt lehet választani amellett, hogy az avatar kialakításakor természetesen alapértelmezett a Bing kereső – persze ezt nem kötelező választani.

experience

Az alkalmazás Windows 7-re van optimalizálva, de elfut az XP-n és a Vistán is. Talán épp az optimalizáció miatt volt, hogy e hír írójának háromszor döntötte e folyamat romba az XP-n épp használt Firefoxát, s a végleges eredményig legalább tízszer kellett újrakezdeni a folyamatot.

Azóta történt

  • Gond van a Messengerrel

    A kliensben tévesen jelenik meg a bejelentkezett ismerősök státusza. A Microsoft dolgozik a probléma megoldásán.

Előzmények