Új név kell a SkyDrive-nak

Egy hónapja számoltunk be arról, hogy az Egyesült Királyságban egy londoni bíróság helyet adott a British Sky Broadcasting kérelmének, és arra kötelezte a Microsoftot, hogy szüntesse be a SkyDrive márkanév használatát a szigetországban. A bíróság ugyan elismerte, hogy a BSkyB már évekkel ezelőtt leállított, de ezen a néven levédett szolgáltatását nem valószínű, hogy az emberek összekevernék a Microsoft felhős tárhelyszolgáltatásával, ugyanakkor, mivel védett márkanévről volt szó, mégis eltiltotta a redmondi vállalatot a név használatától.

A Microsoft akkor közölte, fellebbezni fog a döntés ellen, ma azonban a két fél bejelentette, hogy az Angol Legfelsőbb Bíróság döntése szerint - az EU-s védjegyet érintő jogszabályok miatt - a Microsoft a jövőben nem használhatja SkyDrive szolgáltatásának nevében a Sky szót. A megállapodás értelmében a Microsoft kap néhány hetet vagy hónapot az átnevezés véghezvitelére, de a cégtől egyelőre még nem kaptunk információt a türelmi időszak pontos hosszáról. A névváltoztatás nem csak az Egyesült Királyságot fogja érinteni, a Microsoft - megelőzendő a kavarodást - a világon mindenhol egy új márkanevet vezet majd be felhős tárhelyszolgáltatására.

A Microsoftnak igencsak rosszkor jött ez a döntés. A vállalatnak jelenleg kisebb gondja is nagyobb annál, hogy egy mára már bejáratott és a felhasználók által kedvelt szolgáltatás újramárkázására pazarolja erőforrásait. Különösen fájó lehet, hogy a SkyDrive az év utolsó hónapjaiban érkező Windows 8.1-ben számos hasznos fejlesztést kap, és a Microsoft nagy hangsúlyt fektetett a továbbfejlesztett szolgáltatás erényeinek kihangsúlyozására a Windows 8.1 beharangozó kampánya során.

Azóta történt

Előzmények