Hirdetés

Elindult a SkyDrive utódja, a OneDrive

Ahogy arról az IT café már többször beszámolt, a Microsoft egy elveszített márkanévper után kénytelen volt felhős tárhelyszolgáltatását átnevezni, és a cég úgy döntött, hogy a brandváltást összekötik egyéb változtatásokkal is. A hivatalos blogban megjelent friss bejelentés szerint a SkyDrive-ból OneDrive-vá átalakult szolgáltatás ma, február 19-én kezdte meg éles üzemét.

Mint ez ilyenkor elvárható, a SkyDrive régi felhasználóinak nem kell semmit sem tenniük: a SkyDrive felhőjében tárolt adataik átkerültek a OneDrive-ra, és az új honlapon a régi azonosítóval, jelszóval el is érik őket.

A némiképp átalakuló szolgáltatás mostantól az új belépőknek 7 gigabájt ingyenes tárhelyet kínál – ezt fizetős módban 50, 100, illetve 200 gigára lehet bővíteni. Egyéb akciók is vannak: a barátokat becsábítók további 5, a kamerás backupot igénybe vevők plusz 3 gigabájthoz jutnak ingyenesen.

Az is újdonság, hogy a cég automatikus backup funkciót kínál az androidos verziót használó filmezőknek, fényképezőknek, támogatás érkezett az Office 365-höz és a OneNote-hoz, illetve bevezettek egy havi előfizetéses konstrukciót, amit azok vehetnek igénybe, akik egy adott eseményt akarnak rögzíteni.

Teljes tájékoztatás azonban még nem jelent meg: a hírek szerint a Microsoft a teljes palettát és az árszabást csak a jövő hónapban megrendezendő SharePoint 2014 konferencián fogja ismertetni.

Azóta történt

Előzmények