A pénzügyi szektorba is beviszi az AI-t a Microsoft

Konkrét iparágaknak és szakembereknek kedvezne a Microsoft az új Copilot-stratégiával.

A Microsoft előzetes formájában mutatta meg azt az AI-eszközt, amit az ügyfelek pénzügyi részlegeinek biztosítana. A Microsoft Copilot for Finance segít átnézni az adatokat a kockázatok felkutatása érdekében, jelentéseket készít nyers számokból és olyan általános feladatokat lát el, amiket ki szoktak szervezni.

Árakról és elérhetőségről nem esett szó, de hasonló eszközt már kínált a Microsoft a salesesek és az ügyfélszolgálatosok számára. Az új stratégia keretében tehát konkrét iparágakat és szakembereket szolgálnának ki.

Az effajta csomagok általában havonta 20 dollárba kerülnek felhasználónként, de ehhez az alapszoftver előfizetése is szükséges, például a 30 dolláros Copilot for Microsoft 365-é. A jövőben a marketinges részlegeket és az ellátási lánc munkáját is segítenék hasonló AI-eszközökkel.

Ezzel a stratégiával egyébként a Salesforce ellen is növelték a versenyt, utóbbi azonban válaszul egy rivális Einstein Copilot AI-asszisztenst hozott. A médiának a Microsoft demózta is a speciális AI működését. Azt ígérik, gyakorlatilag minden CRM-feladatot átvesz majd a Copilot a jövőben, a CRM rendszerek pedig a háttérben működhetnek, miközben az azokat támogató üzleti modellek is megváltoznak.

Azóta történt

Előzmények