Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezeknek milyen gyakorlati felhasználása van, vagy lesz?
-
-
félisten
válasz FireKeeper #6 üzenetére
Persze, ez az eszköz / felhasználás kapcsolatról szól. Minden lehet baromságra használni.
A mesterséges intelligencia egy rettenetesen, tulajdonképpen felbecsülhetetlenül és ijesztően erős eszköz.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
törölt tag
válasz FireKeeper #6 üzenetére
Érdekes példát hoztál fel, különösen az (NFT) AI generált tartalomhoz való viszonyulása miatt.
Egy része simán lehet, hogy lufi, de a search wars 2.0-ban 99%-ig biztos vagyok, annak meg van a tétje.
-
kilua
senior tag
Milyen? Már a 2010es években is egyszerű MI modell segítette a hozzá nem értőket hogy normálisan kinéző képet csináljanak mobillal, a 2010es években is már MIvel tervezték a chipeket. Ma már azért sztrájkoltak Hollywoodban mert MIvel oda lehet tenni egy színészt ahol nem is volt, pár éve MI kép nyert művészeti versenyt stb
Aki tisztában van a technológia lehetőségeivel és korlátaival annak már ma is sokat segít. A lehetőségek egyre bővülnek, a korlátok egyre kisebbek lesznek.
Sajnos rossz dolgokra is ugyanúgy használható mint jó dolgokra, de ez mindenről elmondható.
Kíváncsi vagyok mikor jönnek az MIvel felokosított ipari és mezőgazdasági robotok, mikor veszi el azokat a munkahelyeket ahol most a tömegek dolgoznak, és ennek milyen hatása lesz. (Alapjövedelem? )
[ Szerkesztve ]
-
-
kilua
senior tag
Jó, hát 1990ben sem érdekelte a Rózsika néniket az internet. Be is dőlt az egész dotcom lufi lett a "vége" : )
Mutasd meg Rózsika néninek hogy például mondja el a tüneteit copilotnak, aztán megmondja kb mi a baja vagy hasonló dolgok... Viccen kívül egy 76 éves "telefonhoz nem értő" nőnek én beállítottam.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
NandoXXL
senior tag
-
félisten
Te most trollkodsz, ugye?
Vagy az lenne az alaptéma, hogy mennyire fontos a mesterséges intelligencia a magyar nyugdíjasok számára?
Megjegyzem, ha Rózsi néni használ otthon elektromosságot, gázt, vizet, jár boltba, meg ugye a már említett orvoshoz, akkor bizony őt is érinti, érinteni fogja a MI.
MaCS
-
-
buherton
őstag
válasz Busterftw #15 üzenetére
Még korábban is akár és még úgyis ha jó az orvos. Személy szerint várom már, hogy ne az ember értékelje ki a leleteket.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
törölt tag
+1, vagyis legalább rá tudjak ellenőrizni. Ha mennék is bármivel orvoshoz (ha nem hiányzik végtag nem megyek ), legalább a/b véleményt szeretnék. De az A/B + AI hangzik sokkal élhetőbbnek.
A tanárok kiváltását is sürgetném, mennyivel jobb és hatékonyabb tanulni amikor nincs fenyítés és napi szintű megaláztatás, favorit-ellenségképgyártás és a sok mentálhulladék épp aznapi ficamja.
-
buherton
őstag
válasz #57018880 #26 üzenetére
A kórházban a velem szemben fekvő úrnak vastagbél rákja volt és azt mondta, hogy ő tudta, hogy genetikailag hajlamos rá (felmenők között gyakori előfordulással volt jelen), ezért minden évben ment UH-ra. Amikor kiderült, hogy rákja van, akkor az is kiderült, hogy a múlt évben már látszódott az UH-n, mert visszanézték csak nem vették észre. WTF?!
A félreértések elkerülése végett nem gondolom, hogy az AI tévedhetetlen.
Szerintem a tanárt nem kellene leváltani AI-ra. Ha tanárt leváltjuk, akkor a szülőket is le kellene. A tanárnak szerintem a legfontosabb feladata az, hogy a példaképével tanítsa a gyerekeket, illetve emberként kezelje a diákokat. Másod sorban pedig az a feladata, hogy a lexikális tudást átadja. Persze az is kellene, hogy a tanár személye jó legyen, ezt nem vitatom.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
félisten
Az Általad hozott példa önmagában a számítógépre is igaz lenne. Számtalan embert ismerek (többnyire időseket, de vannak negyven alattiak is), akik konkrétan nem használnak számítógépet. Harminc éve még ez volt az általános.
Rózsi nénit maga a számítógép, az atomreaktorok sem érintik közvetlenül. Legalábbis nem tud róluk.
Mégsem vitatta senki sem a számítógépek jelentőségét. A hőskorban persze nem lehetett tudni, hogy mit hoz a számítástechnika, de az MI vonatkozásában ezen a fázison már nagyon régen túl vagyunk.
MaCS
-
syberia
veterán
A nyelvészet jövendőbeli művelői számára is bíztató jövőképet fest.
https://howbad.info/
-
otapi
tag
Rózsika néni postaládájába bedobják az AI-val összedobott akciós újságot. Aztán bemegy a Lidl-be, ahol már nem Gizike rakja ki az árcédulákat egyesével, hanem epapíros cimkék vannak és központilag át lehet írni az árakat az összes üzlet összes polcán akár napközben is. Mindezt akár egy AI koordinálhatja és megemelheti a zsömle árát ha azt látja hogy a Rózsika nénik kétszer annyit vesznek mint egy nappal előtte. Csak néhány példa. Majd ahogy jön a választási kampány, majd Rózsika néni megnézheti az AI-val összedobott mémeket az óriásplakátokon. Én már fake videókra, hangfelvételekre is számítok majd az idei választási hajrában. Azokat majd az M1-en nézi meg Rózsika néni, és ugyanúgy nem fogja érteni/érdekelni hogy fake videót néz, mint hogy mi az MI. De szavazni azért megy majd. Lehet hogy Rózsika néni nem tud róla, de az AI már itt van mindenkinek a hétköznapjában, és akkor még mobilalkalmazásokról nem is beszéltem.
Új hozzászólás Aktív témák
- A Biostar videokártyás divíziójában már április 1-jét ír a naptár
- PlayStation 5
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Elektromos autók - motorok
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Teljesen AI-alapon jön a FidelityFX Super Resolution 4.0
- Finn kísérlet: kijelző helyett könyvet a diákoknak
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen