Oktatási platformot vásárolt fel a Microsoft

A Google-lal versenyezve az új tulajdonos az eddig fizetős szolgáltatást ingyenessé teszi a tanárok és a diákok számára.

A vállalatok ma jelentették be, hogy a Microsoft megvette a minneapolisi központú, 2015-ben még Vidku néven indult közösségi oktatási szolgáltatást, a Flipgridet. A Flipgridnek jelenleg 180 országban mintegy 20 millió egyéni felhasználója van. A videóalapú alkalmazás igen dinamikusan növekedett alapítása óta, tavaly a tanárok körében 800 százalékos bővülésről számolhattak be – úgy emlegetik, mint az iskolák számára készült Snapchatet/Instagramot.

A Microsoft azt is közölte, hogy az Office 365 Education változatához hasonlóan a tanárok és a diákok számára ingyenes lesz a használata – akik korábban már előfizettek a szolgáltatásra, arányos díjvisszatérítésre jogosultak: a Flipgrid éves előfizetése jelenleg 65 US dollár diákonként, tanáronként, vagy 800 dollár körzetenként, területi alapon, illetve ezer dollár, ha egy iskola rendeli meg.

A Microsoft egyre nagyobb erővel veszi fel a versenyt az oktatási piac e szegmensében az uralkodó Google-lal, nemrég két fontos lépésük volt: egyrészt a Minecraft oktatási változata, másrészt tavaly májusban a Windows 10 iskolai verziójának kiadása.

Azóta történt

Előzmények