2019. február 22., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Szoftver rovat

Jönnek a Microsoft-programok az androidos gépekre

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A megállapodásokat egy új csúcsvezető, a Satya Nadella vezérigazgatónak közvetlenül referáló Peggy Johnson hozta nyilvánosságra.

Hirdetés

A Microsoft tegnap a hivatalos blogon jelentette be, hogy kibővítette partneri együttműködését a Samsunggal, illetve új megállapodásokat kötöttek a Dell-lel és más OEM-partnerekkel, hogy a cég mobilos alkalmazásai és szolgáltatásai felkerüljenek a gyártók által kiadott androidos eszközökre.

Az előtelepített alkalmazásokról már jó ideje folynak a tárgyalások, a Samsung már a múlt hónapban bejelentette, hogy a OneNote, a OneDrive és a Skype ott lesz a Galaxy S6 és S6 Edge készülékeken. Most azt is közölték, hogy egyes táblagépekre feltelepítik a Microsoft Office 365-öt és a Samsung Knox Business Packet, illetve bizonyos eszközökre az év folyamán az elsőként említett szolgáltatások mellett felteszik a Microsoft Word, Excel, PowerPoint szoftvereket is. A céges felhasználók, ha a Samsung üzleti csatornáján vásárolnak, az Office 365 három verziójából (Businesss, Business Premium, Enterprise) választhatnak, és megkapják hozzá a Samsung Knoxot is.

A Microsoft kiterjesztette más hardvergyártó partnereivel is (a Dell, a német TrekStor, a portugál JP Sa Couto, az olasz Datamatic, az orosz DEXP, a kanadai Hipstreet, a pakisztáni QMobile, az afriaki Tecno, a török Casper, illetve a Pegatron) az ilyen típusú szerződését, így ezek a gyártók az év folyamán szintén előtelepítik az androidos eszközökre a Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive és Skype programokat, illetve szolgáltatásokat.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.