Meztelenkedő szobor miatt magyarázkodik a Facebook

Az olasz Neptun szobor az illendőséget feledve ruha nélkül feszít a szökőkút csúcsán több mint 400 éve. Első körben ettől még eltüntették a képet.

Hirdetés

Eltávolította rendszeréből a Facebook azt a fotót, melyen Giovanni da Bologna (Giambologna) bronzfigurái díszelegtek, méghozzá a Bolognai Neptun-kút alakjai, 1563-ból. A meztelen szobrokat a közösségi oldal szexuális tartalmúnak minősítette, és tájékoztatta az olasz történészt, aki a falán használta volna a képet, hogy erre a szabályok szerint nem lesz lehetősége.


(forrás: G.dallorto) [+]

Elisa Barbari felháborodásának úgy adott hangot, hogy olyan képet posztolt, amin felöltöztette a Neptun szobrot, mondván az 1950-es években a kisiskolások is adtak rá ruhát, nehogy megfázzon szegény. "Úgy tűnik, a Facebook is inkább ruhában látná viszont a régi idők szobrait" - kommentálta az esetet a CNBC értesülései szerint.

A vállalatnak nem ez az első hasonló ügye, és minden bizonnyal nem is az utolsó a sorban. Most a Guardian szerkesztőségének eljuttatott közlemény azzal védekezik, hogy a csapatnak heti többmillió képet kell átvizsgálnia, és néha bizony hibás döntéseket hoznak. "Természetesen a kép nem sérti a felhasználási feltételeket, sajnálatunkat fejezzük ki a hibáért, és ezúton tudatjuk a felhasználóval, hogy kihelyezheti a képet, nem kerül újra törlésre."

Előzmények