2018. április 26., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) SonicX


SonicX
(fanatikus tag)

Igen, ez mind szép és jó, de csak angol nyelvű oldalakkal működik. Magyar-t hiába jelentesz, egy darabig még biztos nem lesz rajta a hamis jelzés. :(

The Fastest Thing Alive

(#2) TomMusic


TomMusic
(senior tag)

Ezen cikk megosztók között kisorsolunk 3db iphone-t! ;]

Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

(#3) tomazin


tomazin
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nincs is ennél kényelmesebb megoldás, mint amikor megbízunk egy céget, ami eldönti, hogy egy hír igaz-e vagy sem. Félreértés ne essék nem a kamuhírek terjedését támogatom, csak ugye a tvben is a megfelelő "igazi" hírek jelennek meg.

(#4) nyisziati válasza SonicX (#1) üzenetére


nyisziati
(őstag)

Ja, a pármilliárdjából futhatná a f.-nak arra, hogy ellenőrzöttebb legyen a rendszerük.
:(((

(#5) Béééla


Béééla
(őstag)

Kösz PH hogy a kisregény megírására eltimeoutolt a belépésem és a visszalépés pedig nem a szerkesztő mezőbe vitt :W

Így most csak egy TL;DR verzió: a régi hazug, hírhamisító média megvetette a lábát ott, ahol eddig nem volt hatalma, most kezükbe adja Zuckerberg a cenzorok ollóját hogy végképp csak az ő szent, sérthetetlen és tévedhetetlen narratívájuk létezhessen.

Bélabá

(#6) nyisziati válasza Béééla (#5) üzenetére


nyisziati
(őstag)

Bocs, de az a véleményem, hogy jobb is, hogy a timeout törölte az eredeti kommentedet. Ez elég szélsőséges, sarkított és csúsztatott vélemény, ami a valósággal épp csak köszönőviszonyban van.

(#7) UnA válasza nyisziati (#6) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Öröm látni, hogy így hiszel a média igazságában... de... melyikben is? ;)

(#8) Narxis


Narxis
(PH! nagyúr)

Ideje volt már.

(#9) Béééla válasza nyisziati (#6) üzenetére


Béééla
(őstag)

Pont erről szólt a kifejtett verzió: miért, példákkal.
Illetve a legfontosabbat kifelejtettem: ennek eredményeként nem a konteós zugblogok, kemtréles-gyíkemberes-szabadonébredős oldalak lesznek első sorban kirugdosva az emberek látóteréből, hanem azok az újságok/magazinok, amik a teljesen szemellenzős, bináris/fekete-fehér és ezért szükségszerűen téves narratívától eltérő következtetésre jutnak, a tények legjava biztokában pedig csak az történhet.
Hiszen az egypártrendszernél már csak a kétpártrendszer kezelhetőbb (választás illúziója), a "ti loptok"-ra a "ti is loptok" volt eddig a válasz.

De akkor hozok néhányat a közelmúltból, kis hazánkból és a nagyvilágból
- Vona buzi
- meg úgy szinte bármi ami hazai sajtóban megjelenik, legyen az nyomtatott vagy elektronikus (például ha épp nem Vonát járatják le, akkor Juhász Péterre próbálnak mindent ráhúzni)
- Facebook már eddig is szűrte a híreket, és a válaszások alatt nemes egyszerűséggel kivette a neki nem tetsző jelöltről szóló híreket a hírfolyamból (amúgy is dollártízmilliókkal segítette az egyik jelöltet)
- azért ez a címlap már önmagában erős
- ezt hónapokig eltusolták
- ahogy a kölni tipi-tapit is megpróbálták a szőnyeg alá söpörni
- orosz hekkerek mindenhol, azok tehetnek arról is hogy Trumpot megszavaztákmiközben néhány kósza nyilatkozaton kívül semmi bizonyítékot se tudnak felmutatni, ahol újraszámlálást kértek a frissen megválasztott elnök ellen, ott még több szavazatot találtak mellette
- az persze nem éri el a média ingerküszöbét, hogy valahol messze keleten egy ország elnöke szó szerint vérdíjat tűzött ki például a kábítószercsempészek fejére és megnyitotta a vadászidényt

Ezek után ennek a médiának van bőr a pofáján "fake news"-t kiáltani?
Amúgy baj ha egy cikk csak hergel, ferdít, hazudik, csak a vicc hogy ez addig problémás szerintük amíg nem ők csinálják. Ha ők hagyják ki a tények felét, akkor az mértékadó, kiegyensúlyozott, szalonképes tájékoztatás.

[ Szerkesztve ]

Bélabá

(#10) tecsu válasza Béééla (#9) üzenetére


tecsu
(PH! addikt)

Jól látod a helyzetet.

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.