Chiphiány a kecskeméti Mercedes-gyárban is

Az alkatrészhiány égető probléma, és ha nem oldódik meg rövidtávon, akár a 2021-re vonatkozó növekedési kilátásokat is veszélybe sodorhatja.

A portfolio.hu mai tudósítása szerint a baon.hu számolt be tegnap este arról, hogy szerkesztőségükbe olyan információ érkezett, mely szerint a december 18-án kezdődött ideiglenes leállás után ugyan hamarosan újraindul a kecskeméti Mercedes-gyár, de néhány nap múlva ismét szünetelni fog a termelés.

Értesülésüket a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. megerősítette. A portál szerint a kényszerű leállást egy Japánban gyártott alkatrész hiánya okozza. A vállalat hivatalos válaszában kiemelte, hogy egyes félvezető komponensek terén jelenleg világszerte beszállítói nehézségek tapasztalhatók az alkatrészellátásban. A vállalatnál beszállítóikkal szoros együttműködésben dolgozva folyamatosan figyelik és elemzik a helyzetet.

Az MBMH Kft. azt is közölte, a gyár január 17-én, azaz vasárnap az éjjeli műszakkal a terveknek megfelelően megkezdi a termelést, majd az említett beszállítói nehézségek miatt mintegy másfél hétig, január 20. és január 30. között szünetelni fog a gyártás Kecskeméten.

További részletek az autóipart sújtó chiphiányról a portfolio.hu cikkében olvashatóak.

Azóta történt

Előzmények