Az OTP Mobil megoldását vette át a MÁV

A vasúttársaság online jegyvásárlási rendszere megújul, június 20-tól elérhetővé válik a mentett bankkártyával történő fizetés, mellyel egy gombnyomással lehet majd a vonatjegyeket kifizetni.

A vállalat ma jelentette be, hogy az online jegyvásárlási rendszer, az e-Ticket dinamikus bővülése miatt a MÁV-START további fejlesztések mellett döntött. A vasúttársaság új fizetési megoldást vezet be, ebben partnere az OTP Mobil.

Az újítás lényege, hogy az online jegyértékesítés fizetési megoldását június 20-tól biztosító SimplePay felületen lehetőség nyílik a kártyaadatok elmentésére, így nem kell minden vásárlásnál újra megadni azokat. A bankkártyaadatok mentéséhez csupán Simple fiókkal kell rendelkeznie a felhasználónak, amit a fizetési folyamat közben is pillanatok alatt létre lehet hozni, és az ide elmentett bankkártya egy gombnyomással kiválasztható a fizetéshez. Akár több bankkártyát is elmenthetünk a fiókban, és a vásárlás végén csak ki kell választanunk, amelyikkel fizetni szeretnénk. Jelenleg több mint félmillió felhasználó rendelkezik Simple fiókkal, így számukra mostantól a vonatjegy megvásárlása is pillanatok alatt lehetséges a mavcsoport.hu felületén, amennyiben van elmentett bankkártyájuk. A kártyaadatokat az OTP Mobil tárolja szigorú biztonsági előírásoknak megfelelve.

Az utasok a jegyeket továbbra is a vásárláskor kapott kóddal nyomtathatják ki a vasútállomásokon található automatákból, e-vonatjegy vásárlása esetén pedig okostelefonon, tableten vagy kinyomtatva is bemutathatják. A visszaváltott jegyek árának visszatérítésében nincs változás, azt továbbra is a vásárláskor használt kártyához tartozó számlára utalják bankkártyás jóváírásként.

Azóta történt

Előzmények