Már kapható a Raspberry Pi Zero W

A vezeték nélküli chippel bővült eszköz ára a duplájára hízott, de még így is rendkívül olcsónak számít.

Bő egy éve jelent meg a Raspberry Pi Alapítvány legkisebb és legolcsóbb lapkaszámítógépe, a Pi Zero. Ezért mindössze öt dollárt kértek. A hivatalos blogbejegyzés szerint a Raspberry elérte a tizenkét milliós eladási volument, ennek apropójára megjelent a Zero utódja, a Raspberry Pi Zero W, ami ugyan kétszeres áron debütált, de háromezer forintért (plusz áfa és szállítás) sem tűnik rossz vételnek.


(forrás: Raspberry Pi Foundation) [+]

A változásokat könnyű felsorolni, ugyanis a specifikációban semmi sem változott, kivéve a vezeték nélküli kommunikáció lehetőségét. A Zero W megkapta a nagytestvér által is használt Cypress CYW43438-as 802.11n-es Wi-Fi és Bluetooth 4.0 modult, és kész. Maradt az 1 GHz-es egymagos Broadcom BCM2835 alkalmazásprocesszor, a félgiga RAM, és a 40 lábas GPIO. A méret is azonos, 65mm x 30mm x 5mm.


(forrás: Raspberry Pi Foundation) [+]

Akit eddig az tartott vissza az otthoni barkácsolástól, hogy a megoldás nem rendelkezett beépített vezetékmentes kapcsolódási lehetőséggel, már rendelheti is a Pi Zero W-t például a Pi Hut oldaláról, vagy ha nem akar fizetni a szállításért, megvárhatja, míg a hazai forgalmazók kínálatába is bekerül, várhatóan néhány napon belül.

Azóta történt

Előzmények