Hirdetés
- DIGI kábel TV
- Windows 11
- Milyen program, ami...?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem az olcsó elektromos autót hozza el az olcsó lítium, hanem a nagyobb profitot
- JavaScript topic
- Videó stream letöltése
- Sony Vegas
- Mikrotik routerek
- Vajon lenyomta már népszerűségben a Bing a Google keresőjét?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nightmanager
tag
Lesz még Pi vezérelt guminő, meglássátok.
Véleményem szerint elég egyoldalú csak a Pit kiemelni, itt a mini arm alapú gépekről van szó elsősorban, ami pi előtt is volt és utána is lesz..
-
Gyula84
veterán
én próbáltam az FM rádiót már RDS-t is tud küldeni, rohadt messze nem nagyon ment a jel max annyira mint egy transmitter jele
Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.
-
Bozek
nagyúr
Érdekes, hogy minden retró játékkal foglalkozó cuccot a Super Mario-val promóznak.
-
atike
nagyúr
A tükör még mindig nagyon üt.
-
törölt tag
Ez nagyon érdekelne. Szeretnék egy olyan FM transmittert, amit nem kell az autóban 20 percenként átállítani ahhoz, hogy ne nyomja el egy helyi rádiócsatorna, aminek épp beérek az adósugarába. Szerinted ez lehetséges lenne a málnával? Az lenne a tuti, ha kékfoggal is tudna jelet fogadni.
-
vimes
senior tag
Hát az az átalakított játéktelefon beteg
"Ole, ole, ole, ola, der FCK ist wieder da! Ole ole, ole ola, die roten Teufel sind ganz wunderbar." Let's go Bezte!
-
Depression
veterán
Ágyúval verébre?
A helyi adók mindenképp be fognak zavarni. Viszont egy ilyen áráért már simán veszel blutoothos fejegységet, arra meg mehet telefonról. De létezik blutoothos lejátszó is. Meg mp3 lejátszó fejegység usb bemenettel.
Sőt talán még vezetékes megoldást is még tudsz úszni fillérekből.
Szóval kismillió jobb lehetőséged van, minthogy egy ilyet az autóba vegyél.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
kutga
nagyúr
Nekem is van, igaz csak média lejátszásra használom de imádon, nincs olyan amit ne lehetne megoldani vele.
Az élet négy magnál kezdődik.
-
törölt tag
válasz
Depression #8 üzenetére
A sajátomba valóban ilyet tennék. De, sofőr vagyok, és különböző verdákat kell vezetnem. Ezekben nem cserélgethetem ki a fejegységet. Rádió mindegyikben van, de az aux in már ritkább, a bluetooth meg fehér holló. Tehát, csak szivargyujtóról üzemelő, mobil megoldás jöhet szóba.
-
dementor
senior tag
Valószínű be kell neveznem egyre, sok apró problémát orvosolnék vele itthon.
Például smart TV média lejátszási képességeit.
"Mert az éj sötét és tele van iszonyattal."
-
Bozek
nagyúr
-
ceia
őstag
A konzolhoz:
1. Vagy, veszel egy Nintendo Advance-t..
2. Szép munka Howard, de Sheldonnak modd azt, hogy leírás alapján építetted, különben sosem ismeri el, hogy tetszik neki!it's more fun to compute
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
#79335424 #16 üzenetére
Aztán gurul majd jobbra balra az autóban... Építs inkább viselhető hangszórókat.
(#11) poolcafe
Sok feladatra jó valóban, én is ezt használom intelligens otthonba, hűtőbe, szenzorhálózatokhoz, de médialejátszásra szerintem messze nem a legjobb választás. Táppal, SD kártyával meg valami házzal könnyen 20e Ft fölé küzdi magát, ahol már komoly négymagos, 4K képes Androidos dobozokkal versenyez. És alul marad. Az egyetlen opció az OpenELEC, de nincs rajta rendes Spotify, Netflix egyáltalán nincs, böngésző, játékok csak módjával. Ha nem lett volna kéznél, biztos hogy nem ezt használom médialejátszára.
(#1) nightmanager
Tény hogy se nem a legolcsóbb, se nem a legelső vagy a legerősebb. De a Pi nagy előnye, hogy mindenki azt használja, ezért mindenhez találsz könyvtárat, mintakódot, segítséget, stabilak hozzá a disztrók, és elérhető a sarki közértben is.
[ Szerkesztve ]
-
zdanee
őstag
Ami a PiPhone projectet illeti, nem tudom, nem lehetne-e a Maemo 5 linuxot portolni rá. Az eredeti N900-as hardware nagyon közel áll a RasPi-hez, miután linux, viszonylag fájdalommentesen hordozható hardverről hardverre, ha az N900-hoz hasonló 800x480-as TFT-vel próbálnák, gyanítom, hogy a zárt forrású UI-hoz sem nagyon kéne hozzányúlni. A Neo900 (bár nem RasPi alapú) szintén új hardverre portolta a régi rendszert.
Zipit Z2 idomár - LG G8X - Cube i7 Stylus - Pebble Time - Remix Mini 2G - GPD Win
-
VinoRosso
addikt
Nekem egy kicsit még gyengének tűnik ez a vas. Persze 10-15 évvel ezelőtti cuccokhoz elég, akkor simán örültünk ha volt ennek megfelelő PC-nk, de ha belegondolok, hogy manapság a sallangmentes böngészéshez egy jobbfajta core2-t meg kell rántanom 3.5 ghz-ig és 4 giga ramot kell tegyek a gépbe akkor azért érzékelhető, hogy mennyire megnövekedett a hétköznapi alkalmazások teljesítményigénye.
Van egy olyan sejtésem mire ezek a mini arm vasak teljestítményben képesek lesznek egy közepes szintet hozni, addigra a hasonló képességű telefonok árai is lezuhannak arra a szintre amennyiért az előbbieket be lehet szerezni, így nem éri meg majd velük vesződni. -
intelMMX
senior tag
A játékkonzol elég érdekes darab. Szerintetek hasonló kivitelezésben megoldható úgy, hogy Playstation-t emuláljon? (Persze valami szebb burkolattal, mert az nem a legcsodálatosabb
)
-
etejedu
őstag
EEEz teccik!
A végén a játéktermi cuccost én is megcsinálnám bár olcsóbb lenne buherálni egy kész darabot és azt átépíteni.
-
VinoRosso
addikt
válasz
peter9228 #22 üzenetére
Arra meg túl drága. Médialejátszónak elég egy filléres MP3 lejátszó. Retro konzolnak meg ott van egy olcsóbb okostelefon, emulátorral az ugyanúgy elviszi a Super Mariot.
Én az egész cuccnak akkor látnám értelmét, ha ezért az árért képes lenne egy gyengébb PC teljestményét hozni. Valószínűleg ez is a cél hosszútávon, mert ott lenne az igazi piaci rés, de addigra már - mint említettem - a hasonló képességű okostelefonok árai is lecsökkennek, így azokkal akkor tudna versenyezni, ha még olcsóbb lenne. Legocslóbb kitet 19ért láttam, + kell hozzá érintőképernyő még 1x annyi. Lenovo A7000 meg 45k + 7k egy bluetooth gamepad. Svzsz nem éri meg vesződni ilyen DIY cuccokkal, max akkor ha ez a legvégső megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
zdanee
őstag
válasz
VinoRosso #23 üzenetére
Ha nyers teljesítményről beszélsz, igazad van, létezik olcsóbb megoldás. De ezen ott a 40 GPIO és mindenféle csatlakozók. Ha saját hardvert építesz (azaz nem egy érintőképernyő az egész projected), akkor a tablet/telefon kiesik, illetve jóval bonyolultabb. Egy játékkonzolnál pl vagy a RasPi-n fut az emulátorod, és a GPIOkra kötöd a gombokat a neked tetsző megvalósítással, vagy veszel egy erősebb tabletet, egy Arduinot és az Arduinoval emulálsz egy kontrollert. Ez utóbbi lassabb lesz, nagyobb hely kell neki, és több programozást is igényel, míg az erősebb hardver nem igazán számít, hiszen a RasPi is elég lett volna.
Zipit Z2 idomár - LG G8X - Cube i7 Stylus - Pebble Time - Remix Mini 2G - GPD Win
-
VinoRosso
addikt
Miért kellene emulálni kontrollert ? Lehet venni bluetooth-os kontrollert, de talán még olyat is amelyik megy mini USB-ről, a gombokat meg úgy programozod ahogy neked tetszik.
Az itt látott projekteknél pedig nem tudom mi más számít mint a számítási teljesítmény/ár. Amelyik piacképes lenne, annak már van létező piaca ahova csak árversennyel lehet betörni, amelyik meg nem tömegtermék akar lenni, hanem valami egyedi igényt elégít ki, az nem piacképes, vagy nem is oda készül. -
lajthabalazs
senior tag
válasz
VinoRosso #23 üzenetére
Nem "veszõdünk" a DIY cuccokkal, hanem élvezzük az építést és gyakran nem-megvásárolható dolgokat készítünk. Ezért látod fogyasztóként értelmetlennek, mert az igényeidet a tömeggyàrtott termékek formálják. És így azonnal ott az eszköz is, ami kiszolgálja, olcsóbban mint házilag összerakva. A Pi nem médialejátszó vagy játékkonzol, telefon, olcsóbb PC, hanem egy oktatóeszköz és egy jól támogatott prototipizáló környezet.
-
VinoRosso
addikt
válasz
lajthabalazs #27 üzenetére
Igen gondoltam erre is, hogy ez inkább egyfajta lego for grownups. Nem a végtermék a lényeg, hanem az összerakás. Ez is egyfajta művészet. Viszont én ezt abszolút end user szempontból tudom csak nézni mert másban élem ki a művész hajlamaimat. Pl épp geiger számlálókat néztem kiváncsiságból, okostelefonhoz van 8k-ért. Egy kis jack dugó, bedugod, letöltöd az appot és megy. Van Arduino-s is 7k-ért, de jóval nagyobb a külön LCD miatt + még össze is kell rakni. LCD nélkülit is láttam 5k-ért de ahhoz meg kell telefon. Szóval nekem mindenképp jobb a késztermék.
-
zdanee
őstag
válasz
VinoRosso #26 üzenetére
De miért kéne piacképesnek lennie, amit magadnak építesz? Egy darab van belőle, a célközönség pedig egy fő, aki megépítette, magának. Otthon főzni nem piacképes, mert a mirelit-pizza fajlagosan olcsóbb és több tápanyagot tartalmaz? Naplót írni nem piacképes, mert nem adható ki többezres példányban? Érted már a különbséget?
-
WildBoarTeam
aktív tag
válasz
VinoRosso #28 üzenetére
Hát, ha számodra az fáradtság, hogy összedugj egy jack dugót az aljzattal, akkor valóban nem neked való a DIY.
Amúgy valóban vannak olyan projektek, amiknek végtermék szempontjából semmi értelme, de akadnak hasznos és a "gyárival" szemben olcsóbban kihozható dolgok is.blabla
-
VinoRosso
addikt
Értem, csak én továbbgondoltam egy sorral, és nem a végtermék, hanem a félkész termék piacképességét vezettem le belőle, ha ez nem lett volna egyértelmű abból amit korábban írtam. Legalábbis gondolom magát a Pi-t nem egyedi gyártású terméknek, hanem tömegterméknek szánják. Ahhoz pedig kevés.
-
erer1000
őstag
(#1) nightmanager Raspberry Pina
[ Szerkesztve ]
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
-szp-
aktív tag
válasz
VinoRosso #31 üzenetére
A Raspberry Pi tömegtermék. Nem amiatt veszik az emberek, mert olyan erős, vagy annyira szép, hanem mert rengeteg dologra használható. Pont ez adja a szépségét és a kelendőségét, hogy kis fogyasztással relatív olcsón barkácsolhatnak az emberek maguknak belőle mindenféle dolgokat. Igen, a LEGO jó hasonlat volt. Az építés öröme és a folyamat a lényeg, minimális kötöttségek mellett lehet alkotni szinte bármit.
<!-- Hello tourist on the right side, hello tourist on the left side -->
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
VinoRosso #31 üzenetére
Mint építőelem, az RPi elég versenyképes. Van Orange meg Banana Pi, amik kicsit többet tudnak, olcsóbban, de nem annyira megbízhatóan. Van Cubieboard, ami sokkal többet tud, sokkal drágábban, és nem annyira megbízhatóan. Aztán vannak a mikrokontrollerek, sokkal olcsóbban, de sokkal kevesebbet tudnak. És végül van a C.H.I.P sokkal olcsóbban, de senki nem tudja, hogy mit tud...
[ Szerkesztve ]
-
zdanee
őstag
válasz
lajthabalazs #34 üzenetére
És van ez a srác, aki $60000-ből épített egy komplett 16 bites gépet kézzel forrasztott áramkörökből, egyetlen IC felhasználása nélkül.
-
Új hozzászólás Aktív témák
it Nem az a kérdés, mit lehet készíteni Raspberry Pi alapon, hanem hogy létezik-e bármi, amit nem? Csak egy kis kreativitás, illetve vállalkozókedv kérdése minden.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bundle topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- TCL LCD és LED TV-k
- Óra topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Battlefield 2042
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake" (LGA1700)
- Modding és elektronikai kérdések
- További aktív témák...
- 3db DeepCool GamerStorm 120 mm-es ventilátor
- Független Apple Iphone 11 Pro Silver 64GB
- Garanciális, SZÁMLÁS, Független Apple Iphone 11 Pro Max Midnight Green 64GB. K0141
- Garanciális, SZÁMLÁS, Független Apple Iphone 13 Mini Fekete 128GB. K0112
- Garanciális, SZÁMLÁS, Független Apple Iphone 12 Mini Fehér 256GB. K0113
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest