Az LG is átszervezi működési struktúráját

A hivatalos közlemény szerint az LG átszervezésének középpontjában az a törekvés áll, hogy teljes üzleti megoldásokkal válaszoljanak a jövő kihívásaira, a portfólió átszervezése a meglévő területeken maximalizálja a növekedési potenciált, egyúttal pedig teljesen új területek kialakítására teremt lehetőséget.

Az átszervezés során négy vadonatúj egység jön létre: a szórakoztatóelektronikai, a háztartási elektronikai, a légkondicionáló, valamint az üzleti megoldások divízió.

A szórakoztatóelektronikai részleg (Home Entertainment Company) a televíziókészülékekkel, plazmamodulokkal, valamint audio- és videotermékekkel kapcsolatos technológiákra összpontosít. A vállalat a korábbi digitális kijelzők, illetve digitális média csoportokból áll majd. Az újonnan létrehozott cég elnök-vezérigazgatójának Simon Kanget nevezték ki, aki korábban az LG Digital Display Company elnökhelyettese és vezérigazgatója volt.

A háztartási elektronikai részleg (Home Appliance Company) az LG hűtőszekrényeket, mosógépeket, konyhai- és egyéb háztartási elektronikai eszközöket foglalja magában. Az LG Home Appliance csapat vezetésével Young Ha Leet bízták meg, aki korábban az LG Electronics Digital Appliance Company elnök-vezérigazgatója volt.

A légkondicionáló részleg (Air Conditioning Company) létrehozásakor az LG légkondicionálók csapatát leválasztották a vállalat háztartási elektronikai részlegéről, hogy kizárólag a kereskedelmi, illetve otthoni légkondicionálásra, az otthoni hálózatokra (HomeNet), valamint az épület-felügyeleti rendszerekre fókuszáljanak. Az új vállalat vezérigazgatója Hwan Yong Nho elnökhelyettes, aki előzőleg a háztartási elektronikai üzletág légkondicionáló részlegének vezetője volt.

Az üzleti megoldások részleg (Business Solutions Company) kereskedelmi monitorokra, szállodai televíziókra, digitális médiafelület-alkalmazásokra, biztonsági, valamint telematikai rendszerekre összpontosít majd. B.B. Hwang, a Digital Media csoport elnökhelyettese és vezérigazgatója változatlan beosztásban vezeti majd az LG Business Solutions csapatát.

Az LG mobilkommunikáció részlege (Mobile Communications), amely kulcsfontosságú szerepet játszik a vállalat jövőbeli stratégiájában, változatlan formában működik tovább. Dr. Skott Ahn, aki korábban elnökhelyettes és vezérigazgató volt, a továbbiakban új szerepkörben, elnök-vezérigazgatóként vezeti ezt a vállalati egységet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények