Továbbra is a Lenovo vezeti a PC-piacot

A vállalat ma jelezte közleményben, hogy a 2014 harmadik negyedévében leszállított PC-k számát tekintve az IDC adatai szerint a Lenovo 20 százalékra növelte globális PC-piaci részesedését a második negyedévi 19,4 százalékról. A vállalat az egy évvel korábbihoz képest 11,2 százalékos növekedést ért el, ami 2,3 százalékpontos emelkedésnek felel meg, továbbá a második helyezettel szemben 0,2 százalékpontról 1,2 százalékpontra növelte előnyét. A Lenovo több mint 15,7 millió PC-t szállított le a negyedévben.

„A 20 százalékos globális PC-piaci részesedés elérése jelentős mérföldkő a Lenovo történetében – és mi a reméltnél hamarabb jutottunk el idáig. Miközben mások még a működőképes üzleti terv kialakításán fáradoznak, addig mi végrehajtjuk a sajátunkat, és az eredmény önmagáért beszél. Nem csupán egy újabb rekordmagasságon jutottunk át és megerősítettük immár 6, egymást követő negyedéven át elért PC-piaci vezető pozíciónkat, hanem ezzel egy időben diverzifikáltuk tevékenységünket. A második helyet foglaljuk el a növekvő PC+tablet piacon, továbbá harmadikok vagyunk a globális tablet és szerver eladások terén. Bevételünk megközelíti az 50 milliárd dollárt, a Lenovo mégis következetes és gyors reagálású maradt” – kommentálta az eredményeket Yang Yuanqing (杨元庆 – Jang Jüan-csing), a Lenovo elnök-vezérigazgatója. A vezető a vállalat terveiről a következőket mondta: ”Biztosak vagyunk abban, hogy növekedésünk folytatódni fog, mivel céljainkra összpontosítunk, és továbbra is kihasználjuk az iparban jelenleg megfigyelhető konszolidációs trendet PC-piaci növekedésünk előmozdítására. Mindeközben következetesen végrehajtjuk stratégiánkat, melynek révén a System X üzlet lezárásával és a Motorola Mobility akvizíció rövid időn belüli befejezésével 3 növekedési motorral – PC, mobil és vállalati – fogunk rendelkezni. Az innováció és a hatékonyság megfelelő egyensúlyának kialakításával még izgalmasabb PC, mobil, vállalati és ökoszisztéma termékekkel fogunk jelentkezni a közeli jövőben és hosszú távon egyaránt. Ezen a héten is új innovációkat jelentettünk be, amelyek tovább erősítik YOGA termékcsaládunkat: az új, kreatív és stílusos termékekkel ismét felkeltjük vásárlóink érdeklődését.

Egyébként a másik nagy piackutatónál, a Gartnernél is a Lenovo vezeti a globális PC-piacot a harmadik negyedévben 19,8 százalékos részesedéssel, míg az előző negyedévben 19,1 százalékos részesedést ért el a vállalat.

Azóta történt

Előzmények

  • Szerdától a Lenovóé az IBM x86-os szerver üzletága

    A Lenovo és az IBM ma bejelentették, hogy az IBM x86-os szerver üzletágának a Lenovo általi akvizíciója kielégíti az összes szabályozási feltételt, és a felek 2014. október 1-jén lezárják az ügyletet.

  • Megállíthatatlanul tör előre a Lenovo

    A Motorola Mobility felvásárlása után sem állt le a cég, 3 800 szabadalmat vettek pénteken a NEC-től. Keményen törnek előre, tavaly négyszer annyi táblagépet adtak el, mint előtte.

  • Továbbra is növekedési pályán a Lenovo

    A kínai gyártó mintha egy alternatív valóságban létezne, ahol a PC-piac nem évek óta csökken, hanem egyenesen virágzik.