Már lehet nevezni a BME 24 órás programozóversenyére


Tavasszal, április 30. és május 2. között tizedik alkalommal rendezik meg a már hagyományosnak tekinthető BME Nemzetközi 24 órás Programozóversenyt, melyet idén is a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE) szervez. Az extrém kihívásokat kereső programozóknak 2010. február 20-áig van lehetőségük, hogy jelentkezzenek Európa egyik legrangosabb versenyére, melynek döntője a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) kerül megrendezésre.

Szakítva az eddigi hagyományokkal, az információk nem a megszokott címen, hanem egy új oldalon érhetőek el.

Hirdetés

A háromfős csapatok a jelentkezési határidőig az interneten keresztül jelentkezhetnek. A csapatok összetétele tetszőleges lehet, nem csak egyetemisták, hanem akár az iparban dolgozó profik is regisztrálhatnak. Az első forduló február 27-én egy online verseny lesz. A legjobbnak bizonyuló harminc csapat jut tovább a Műegyetemen 2010. április 30. és május 2. között megrendezendő 24 órás döntőbe, ahol a nyeremények összértéke meghaladja az 6000 eurót.

Sem az elektronikus előválogató, sem a helyszíni döntő során nincs megkötés a versenyzők által használt fejlesztőeszközökre, könyvekre, operációs rendszerre vonatkozóan. Akárcsak a selejtezőben, a helyszíni versenyen is a saját számítógépeiken dolgoznak a résztvevők.

A feladatokat az eddigi évek döntőin többször is nagyszerűen szereplő magyar diákok írják. A problémák megoldásához, az eredményes szerepléshez gyors és precíz kódírási képesség mellett szükség van hálózati-, mesterségesintelligencia-, algoritmuselmélet- és számítógépes grafikai jártasságra, valamint jól működő csapatmunkára. (A korábbi évek feladatai itt olvashatóak.)

A szervezők az idei évben is népes nemzetközi mezőnyre számítanak. A versenyre tavaly több mint ezren neveztek, öt kontinens összesen 56 országából, köztük igen sok visszatérő versenyzővel.

Az események minden érdeklődő számára nyomon követhetők lesznek a verseny hivatalos honlapján.

Azóta történt

Előzmények