Kürt: ingyenes adatmentés az árvízkárosultaknak

Az elmúlt hetek heves esőzései súlyos károkat okoztak országszerte: a megrongálódott autók és épületek mellett számítástechnikai eszközök is a hömpölygő víz áldozatául estek. A kárelhárításból a Kürt Zrt. egy felajánlással veszi ki a részét: az adatmentésben és információbiztonsági szolgáltatásokban utazó cég a következő két hétben – 2010. június 18-ig – az árvízben elázott számítógépekről ingyenesen ment adatokat adatmentési laboratóriuma kapacitásának erejéig.

Az adatmentők felhívják az érintettek figyelmét, hogy az érintettek az elázott adathordozókat mielőbb juttassák el a Kürt munkatársaihoz, mert a korrózió napról napra csökkenti a mentés esélyeit. A szakemberek hangsúlyozzák, hogy az elázott adathordozó eszközt hajszárítóval szárítani vagy beindítani szigorúan tilos, mert az súlyosabb problémákhoz vagy akár végérvényes adatvesztéshez vezethet.

A Kürt munkatársai az ingyenes adatmentést megelőzően ellenőrzik, hogy valóban árvíz sújtotta területről származik-e az adathordozó, és hogy valóban az árvíz okozta-e az adatvesztést – közölte a cég, amely már nem először ajánlotta fel ingyen a kapacitását természeti csapások áldozatainak.

Azóta történt

Előzmények