Új hozzászólás Aktív témák
-
m1sk4r
aktív tag
Ez érdekesnek tűnik, kíváncsi leszek a konkrét megvalósításra.
És mi a helyzet akkor, ha nem tudják visszaállítani az adatokat, mert annyira sérült a hordozó?Aurea mediocritas
-
LaMotta
aktív tag
Most mi van akkor, ha véletlen (1:1000) elcsesződnek a nyaralásos képek?
1. Jó esetben otthon is elő lehet hozni a képeket.
2. Ha van rá lehetőség, mindig kimenti az ember az az napit, főleg mert gyakran megtelik az a kártya.Ez már tényleg egy olyan okosság, hogy "Találjunk ki még egy terméket...".
Persze ha 20 Ft egy napra, akkor megéri. -
Metalfan
senior tag
Ötletes.
#3: Nálunk nyaraláson úgy volt, hogy naponta legalább 1x mentettünk laptopra, mivel 1 gigás kártya volt a fényékpezőgépben és rengeteg képet lőttünk (7.5 giga körül, 6 MP-es géppel)
-
félisten
Ha tényleg pár szát Ft, akkor simán jól jöhet.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
tkazmer
addikt
ez annyira nem érdekel, viszont ha megcsinálják majd a munkaeszközre szóló biztosításcsomagot, akkor olyat biztos veszek...
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
Dany007
veterán
Ez számomra olyan nehezen érthető...
Hogy lehet 7,5Giga képet lőni egy nyaraláskor ?
Most nyáron, elvoltunk 1 hétig külföldön, csináltam 571 képet, 1,41Gb 8,1MP-s géppel...
Szóval nem értem... Hogy?
Pedig én így is úgy éreztem magam, mint egy kis Kínai / japán, aki folyamatosan kattintgat... -
tkazmer
addikt
egy 12mpixeles RAW kép simán van 20-22MB/db...
de persze a többség azért nem ilyen formát létrehozó géppel fotózik, ez igaz, mint ahogy az is, hogy szerintem elég ritka, hogy valakinek tönkremenjen a memóriakártyája éppen nyaralás közben. pont ezért csak pár száz ft. lesz a díj, ami egy sokszázezres családi nyaralás költségvetéséhez képest csepp a tengerben - viszont ha sokan megkötik, akkor elég jó bevétel a biztosítónak.úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
Metalfan
senior tag
Na jó, ebből 1 giga videó volt De a maradék az mind fénykép. A lényeg annyi, hogy nem a hortobágyi nagy pusztaságba kell menni nyaralni, hanem olyan helyre, ahol nem voltál azelőtt sosem, fantasztikusan szép, és lehetőleg a kultúra is legyen egy kicsit másabb, mint itt Esetünkben Albánia és Macedónia volt a célpont, apám elég sűrűn járt ott mindenféle ügyben, úgyhogy nyáron elvitt a nővéremmel és a párommal két hétre. Bejártunk elég sok helyet, úgyhogy volt mit fotózni.
-
Dany007
veterán
Mi Tunéziába mentünk... Volt ott is látnivaló bőven.
De épp azért csodálkoztam, mert még így is, úgy éreztem magamat, mint valami Kínai, aki össze vissza kattintgat és tényleg az volt... Így jött össze az az 571 kép. Még a transzferben kért kávé - sör adagot is lefotóztam, mivel ~ 5000 forint volt
Szal ha 1gb videó is volt, akkor a maradék 6,5 giga is majd 6x annyi kép, mint nálam.
Az azt jelenti, hogy cirka 3000 kép! Ez egy héttel számolva napi 430 kép készítését igényelné!
És ha mondjuk a 24-ből csak 8 órát alszol, az akkoris óránként az 27 kép óránként, vagyis kevesebb, mint 3 percenként lőttél egy képet
Persze, tudom az eloszlás nem állandó, van amikor én is 2-3 képet csinálok egyszerre hogy egy biztosan jó legyen belőle. De azt se számoltam, hogy te 6mp -vel fotóztál én meg 8-cal. Végülis mind1 Csak számomra megdöbbentő.
Persze most nézem, hogy két hetet írtál, akkor végülis 6 percenként 1 kép, és nem 3
Amúgy Raw-ba nem érdemes tenni a képet, ha csak nincsenek vele későbbi , szerkesztési vagy komolyabb nyomdai terveim.[ Szerkesztve ]
-
tkazmer
addikt
Amúgy Raw-ba nem érdemes tenni a képet, ha csak nincsenek vele későbbi , szerkesztési vagy komolyabb nyomdai terveim.
vagy nem gondolom úgy, hogy a beépített jpeg konverternél mondjuk egy lightroom jobbúgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
nagyúr
Jah, mi is most télen Zanzibárban voltunk szüleimmel és meglepődtem mennyi képet "elkattogtattunk".
Thanos was right.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X DUAL EVO OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Gamer gép - ASUS B660M, INTEL I7 12700, 32GB DDR4, RTX 3070 8GB, 2TB M.2 SSD, 1000W Gold
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, Kingston, SK Hynix, Kioxia - STEAM DECK
- Apple Watch Series 7 Titanium 45mm /Watch Edition/ Wifi/ Cellular
- Alig használt számítógép konfigurációban eladó
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen