Kritikus hibákat javít az új Firefox

Hirdetés

Egy héttel azután, hogy két rendkívül veszélyesnek minősített biztonsági rést fedeztek fel a böngészőben, a Mozilla Alapítvány máris kiadta a hibákat javító új Firefox-verziót. Az 1.0.4 jelölésű szoftver összesen három kritikus sebezhetőséget szüntet meg, nem véletlen, hogy a fejlesztők frissítésre biztatják a felhasználókat.

A gyors reakció jól mutatja, hogy a Mozilla Alapítvány továbbra is a biztonságos böngészés hívószavával igyekszik a netezőket saját szoftvere mellé állítani. Sokan ugyanis éppen azért tértek át a Microsoft Internet Explorerről, mert a Firefox kevesebb veszélyes hibát tartalmazott. Azonban a böngésző növekvő népszerűségének mellékhatása az ezeket fürkésző hackerek és szakemberek – no és ezzel együtt a felfedezett bugok – szaporodása, így ma már fontosabb szempont, hogy mennyi idő telik el a biztonsági rések betöméséig. A Microsoft havonta egyszer ad ki frissítéseket böngészőjéhez.

Kérdés, hogy a gyors reakció önmagában biztosíthatja-e a Firefox tartós térnyerését. Friss statisztikák szerint az elmúlt három hónapban lassult a mozillás böngésző terjedése, ráadásul a Microsoft néhány hónapon belül elkészül a biztonságosabb böngészést ígérő új Internet Explorerrel.

Azóta történt

Előzmények