Kritikus hiba miatt érdemes frissíteni a Flash lejátszót

Hirdetés

Súlyos biztonsági hiba miatt soron kívüli frissítést adott ki az Adobe a Flash lejátszóhoz. A sérülékenységet a Kaspersky Lab két munkatársa fedezte fel, és a cég közleménye szerint a hiba kihasználásához szükséges kódrészletek már hozzáférhetőek az interneten, és a kiberbűnözők már több célzott támadást is végrehajtottak ennek segítségével.

A hiba a windowsos és MacOS-es Flash Player 12.0.0.43-as és összes korábbi verzióját érinti, Linux esetében pedig a 11.1.202.335-ös és korábbi változatokat kell frissíteni a biztonsági rés befoltozásához.

Az Adobe Windowson és MacOS-en a legmagasabb prioritási fokozattal látta el a frissítést. A hiba kiaknázásával a támadók akár teljes ellenőrzést is szerezhetnek a sérülékeny Flash Playert futtató gépek felett, ami nem csak azért aggasztó, mert az ehhez szükséges kód már javában terjed az exploitokkal foglalkozó fórumokon, hanem azért is, mert nem platformspecifikus, a Flash Player pedig gyakorlatilag minden számítógépen megtalálható, legyen az windowsos, linuxos vagy MacOS-es.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

Előzmények