Az Alza.hu védőmaszkokat gyárt kórházak számára 3D nyomtatókkal

Az első 100 darab pajzsot már át is adták a Honvédkórház számára, és további segítőkész önkénteseket keresnek.

A vállalat közleménye szerint az Alza munkatársai már elkezdték a 3D nyomtatást a budapesti Róbert Károly körúton található bemutatótermükben. Hetente 100 darabot tudnak előállítani, amelyeket aztán különböző egészségügyi szervezeteknek ajándékoznak a koronavírus elleni védekezést segítve. Az első szállítmányt hétfőn adták át a Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány számára.

„Az egészségügyi dolgozók a frontvonalban küzdenek a koronavírus-járvány elleni harc során, és mi azon dolgozunk, hogy segítsük őket a védekezésben” – mondta Takács Csaba, az Alza.hu magyarországi vezetője. „A webáruházunk által forgalmazott 3D nyomtatók felhasználása arcvédőpajzsok nyomtatására most a leggyorsabb és leghatékonyabb módunk arra, hogy mi is segítsük a járvány elleni küzdelmet” – tette hozzá.

A 3D nyomtatásra jelentkező önkéntesek 60 napra kapják kölcsön a készülékeket, cserébe vállalniuk kell, hogy a megadott egészségügyi intézmények számára nyomtatnak arcvédőket. Az érdeklődők az arcpajzs@alza.hu e-mail címen vagy a 06-1-701-1111 telefonszámon jelentkezhetnek. További információk itt találhatók.

Azt is közölték, hogy a webáruházban a járvány idején sem lankadt a vásárlási kedv: a legnagyobb igény még mindig az otthoni elektrotechnikai és a távmunkavégzéshez szükséges eszközökre (notebookok, monitorok, kiegészítők, nyomtatók) mutatkozik. Jelentősen megnőtt az érdeklődés a sportfelszerelések, valamint az otthoni és kültéri sportolás során használt eszközök (+800 %), a konzolok és játékok (+480 %), illetve a kert és hobbi szekció termékei (+2000 %) iránt – a vásárlók szabadidejüket próbálják aktívan tölteni. Sokan vásárolnak a drogéria és parfüm, valamint a konyhai elektronikai és az autó-motor termékekből is.

Kiemelik, hogy a webáruház maximális biztonságot fordít a termékek kiszállítására is – a raktárt rendszeresen fertőtlenítik, a bemutatóteremben érintésmentes kiadás üzemel, és a cég minden alkalmazottját védőfelszerelésekkel látta el. Mindenki számára elérhető az antibakteriális szappan és fertőtlenítőszer, valamint az egyszer használatos kéztörlők. A vásárlók a kézbesítés módját a 18 kihelyezett AlzaBox egyikébe, vagy házhozszállítással is kérhetik.

Azóta történt

Előzmények