Környezetbarát Sun-rendszert telepített az Avnet

Az Aviva Életbiztosító Zrt. a közelmúltban a Sun Microsystems vékony klienseit használva épített ki alacsony üzemeltetési költségű, mégis nagy teljesítményű és környezetbarát számítógépes rendszert. Az ultravékony kliensekre épülő infrastruktúra által lehetőség nyílik az adminisztrációs és a különböző frissítésekkel kapcsolatos feladatok központi elvégzésére. A Sun Ray kliensekkel az amúgy lokálisan történő erőforrásfrissítés vagy -bővítés központilag valósulható meg, ami egyszerűsíti a rendszeradminisztrátorok munkáját is. A szerződés tárgyát képező gépeket a Sun kiemelt partnervállalata, az Avnet Kft. szállította.


Sun Ray 2FS

A megállapodás keretében az Avnet 60 darab SunRay 2, 35 darab Sun Ray 2FS és 2 darab X4100 szerver szállítására kapott megrendelést. Az új környezet védettebb is a támadásokkal és visszaélésekkel szemben, mint a könnyen sebezhető asztali számítógépek. Az intelligens kártyával működő felhasználóazonosítás a kiszolgálóalapú infrastruktúrán keresztül történik. A használat során smart kártyás autentikáció útján rendelődnek a különböző alkalmazások az egyes felhasználókhoz. A felhasználók windowsos környezetben használják a rendszert, és ehhez – a Sun Ray Connectornak köszönhetően – nem kellett külön licencet (RDP vagy ICA kliens) vásárolni.

„A Sun Microsystems számára különösen fontos, hogy környezetbarát termékekkel és megoldásokkal tegye hatékonyabbá ügyfelei munkáját. A Sun Ray termékcsalád akár 4 wattal is működő új tagjai alacsony költségükkel és nagy teljesítményükkel teljesen új szintet képviselnek a biztonságos és környezetbarát vékonykliens-rendszerek terén, és immár támogatják a Windows asztali gépes környezetet is” – mondta Kristóf Judit, a Sun Microsystems Kft. marketingigazgatója.

Azóta történt

Előzmények