Már 46 milliárd dollárt érhet a legértékesebb európai startup

A Klarna filozófiája: vegyük meg most, fizessünk később, részletekben. Újabb befektetést kapott a cég.

A svéd Klarna újabb 639 millió dollárnyi tőkét vont be egy SoftBank által vezetett befektetői csoporttól. Ezzel a cég becsült értéke már 46 milliárd dollár, magasabb, mint Európa egyes meghatározói bankjainak.

A Klarna filozófiája az, hogy a vásárlók a Klarna partnerein keresztül mindent azonnal megvásárolhatnak online, fizetniük azonban csak később kell majd, részletekben. A Klarna már idén márciusban Európa legértékesebb startupjának számított, akkor még csak 31 milliárd dolláros cégértékkel.


[+]

A Klarna befektetői közé sorolható a SoftBank, az Adit Ventures, a Honeycomb Asset Management, a WestCap Group, a Sequoia Capital, a NorthZone, a Silver Lake, a Dragoneer, a Permira, a Commonwealth Bank of Australia, a Bestseller Group, az Ant Group, Snoop Dogg, a BlackRock és a GIC.

A BNPL szektor legnagyobb szereplői között van már a Klarna, jelenleg több mint 90 millió aktív felhasználóval és napi több mint 2 millió tranzakcióval. Idén vagy jövőre tőzsdére is menne a 2005-ben alapított cég, amely 8 év alatt érte el az 1 milliárd dolláros cégértéket, majd 5,5 milliárdról 50 milliárdra egy éven belül jutott el. A világjárvány alatt az Affirm és az Afterpay riválisokhoz hasonlóan szintén nagyot ugrott a népszerűsége.

Azóta történt

Előzmények