Kilőtt az NVIDIA, közben egyre több kínai EV-gyártó épít a cégre

Már négy kínai EV-gyártó is úgy döntött, hogy NVIDIA DRIVE technológiára építi az önvezetést. Az NVIDIA árfolyama eközben kilőtt.

Az NVIDIA tájékoztatója szerint már négy kínai EV-gyártó is úgy döntött, hogy NVIDIA DRIVE technológiára építi az önvezető rendszerét. Így az amerikai chipóriás annak ellenére tud terjeszkedni Kínában nagy erőkkel, hogy az USA folyamatosan szigorítja az exportkorlátozásokat.

A Li Auto, a Great Wall Motor, a Zeekr és a Xiaomi egyaránt NVIDIA technológiára építi az önvezetést, ezt megerősítették a CES-en is.

Az NVIDIA számára ez kulcspiaccá válhat, eközben a kínai autógyártók mindenkivel versengve hozzák elő a fejlett infotainment rendszereket és önjáró funkciókat. Ez egyben az NVIDIA, Intel, Qualcomm és többiek számára is nagy lehetőség, de kihívás is, hogy egyszerre szállítsanak modern megoldásokat, miközben nem szegik meg a szigorodó korlátozásokat.

Az NVIDIA egyébként a WPP, Lotus és más cégek segítségével fejlett online vásárlási eszközöket is fejleszt, saját technológiájára építve a gyártók és kereskedők 3D-s grafikával és élethű képekkel felturbózott vásárlási oldalakat hozhatnak majd létre.

Persze az NVIDIA CES-közeli bejelentéseinél az AI-képes GPU-kból, egyéb alkatrészekből és szoftverekből sincs hiány, ez pedig már hétfőn soha nem látott rekordmagasságba lőtte ki a cég árfolyamát. Az NVIDIA értéke tavaly már így is több mint megtriplázódott.

Azóta történt

Előzmények