Kiemelt frissítésként érkezik az IE7

Az Internet Explorer 7-es változatát – amikor megjelenik, a tervek szerint valamikor a negyedik negyedévben – az automatikus frissítés szolgáltatáson keresztül, „kiemelt prioritású” frissítésként fogja eljuttatni a Windows XP felhasználókhoz a Microsoft. Ennek az az oka, hogy az új böngésző számos, a biztonságot fokozó fejlesztést tartalmaz – ilyen egyebek mellett az adathalász (phishing) oldalak szűrése és a kémprogramok elleni beépített védelem.


Tessék választani!

Bár az új böngésző telepítését a Microsoft határozottan ajánlja, lehetőséget ad a frissítés letiltására is. Miután az automatikus frissítés szolgáltatás értesítést küld az Internet Explorer 7 elérhetőségéről, egy üdvözlő ablak jelenik majd meg az asztalon, amely bemutatja a fő újdonságokat, és a következő választási lehetőségeket kínálja fel: „Install” (Telepíts!), „Don’t Install” (Ne Telepíts!) vagy „Ask me later” (Kérdezz később!).

A Microsoft ezen felül a vállalati felhasználók számára kiadja az Internet Explorer 7 Blocker Toolkitet – ez már a mai naptól elérhető a letöltőközpontban –, amely blokkolni fogja az automatikus telepítést. Ezt azért készítették el jó előre, hogy a rendszereik feletti kontrollt inkább saját kézben tudni szerető nagyvállalatoknak is legyen ideje felkészülnie az új böngésző érkezésére. Ismeretes, hogy annak idején a Windows XP automatikusan telepített második szervizcsomagja számos cégnél komoly galibákat okozott.

Azóta történt

Előzmények