Két hazai alapítványt is támogat a Microsoft

Két magyarországi nonprofit szervezetet részesít idén támogatásban Korlátlan Lehetőségek (UP) elnevezésű kezdeményezése keretében a Microsoft. A Roma Esélyegyenlőség az Uniós Csatlakozásért – Tudásközpont 77 ezer dolláros, a Fogyatékosok Esélye Közalapítvány (FOKA) pedig 65 ezer dolláros pénzügyi juttatásban részesül, amelyen felül a Microsoft hasonló értékű szoftvercsomagokat is a két alapítvány rendelkezésére bocsát.

A Microsoft 2003-ban hívta életre a Korlátlan Lehetőségek programot, amelynek keretében eddig összesen több mint 152 millió dollárt bocsátott a közösségi technológiai központok (Community Technology Learning Centers – CTLC-k) rendelkezésére készpénz, illetve szoftverek formájában. A CTLC-k alapfokú technológiai készségfejlesztő és gyakorlati képzést nyújtanak világszerte a szolgáltatások szempontjából hátrányos helyzetű közösségeknek. A Microsoft a támogatások legutóbbi körével immár 95 országban 126 nonprofit szervezetet támogat a már meglévő programok bővítése vagy új közösségi technológiai központok megnyitása céljából.

Magyarországi szervezetek 2004-ben és 2005-ben is sikeresen pályáztak az UP-támogatásért. Az idén támogatott Roma Esélyegyenlőség az Uniós Csatlakozásért –Tudásközpont projekt célja, hogy megkönnyítse a romák munkaerőpiacon történő elhelyezkedését, a másik befutó, a FOKA pedig intézményi források segítségével fejleszti a fogyatékos emberek számítástechnikai tudását.

Azóta történt

Előzmények