Újabb központot hoz a régióba a Microsoft

Újabb technológiai központot hozna Kelet- vagy Közép-Európába a Microsoft, és hazánk sem esélytelen a beruházásért folytatott versenyben – írja a Magyar Hírlap. A napilap beszámolója szerint Vahé Torossian, a szoftvercég e régióért felelős alelnöke úgy nyilatkozott, hogy hat héten belül döntés születik arról, hogy melyik ország lesz a befutó. A központ több száz, legalább két nyelvet beszélő mérnöknek ad majd munkát.

Deme Csaba, a Microsoft Magyarország marketingigazgatója lapunknak elmondta, hogy az anyavállalat valóban tervez beruházást a térségben, egyelőre azonban még azt sem tudni, hogy milyen jellegű – például kutató-fejlesztő vagy terméktámogatási szolgáltató – központ telepítését fontolgatják.

A Microsoft egy hónappal ezelőtt jelentette be, hogy Varsóban hozza létre a világon harmadik programozásfejlesztési központját, hazánkban pedig tavaly nyitották meg a vállalat globális terméktámogató központjának közép-kelet-európai részlegét. Itt a Magyar Hírlap beszámolója szerint a kezdeti 50 fős alkalmazotti létszámot 75-re növelték az elmúlt egy évben.

Azóta történt

Előzmények