Kedvezőbb hiánypótlási lehetőségek a GVOP-pályázatoknál

A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) Irányító Hatóság vezetőjének döntése szerint a folyamatos elbírálású pályázati kiírásokra mostantól beadott pályázatoknál az adott téma kiírásaiban, pályázati útmutatóiban szereplő formai előírásoknak nem megfelelően benyújtott dokumentumok, a pályázati anyagban lévő esetleges formai hibák, eltérések a korábbiaknál jóval szélesebb körben hiánypótolhatóvá, javíthatóvá válnak. Így a pályázat eddig kizárást jelentő formai hibái – a korábbiaktól eltérően – a június 20. után benyújtott pályázatoknál nem jelentik a pályázat automatikus elutasítását.

A 15 napos határidejű hiánypótlásra egyszeri alkalommal nyílik lehetőség, és amennyiben a pályázó nem tesz eleget határidőre vagy teljes körűen a kért hiánypótlásnak, a pályázat elutasításra kerül. Ebben az esetben célszerű pályázatát új pályázatként – formailag megfelelően – beadni.

A pályázatok elbírálása a formailag hibátlan pályázatok beérkezési sorrendjében történik. A hiánypótlás elhúzódása azzal a kockázattal járhat, hogy a pályázati ablak forráskerete kimerülhet, mire az adott pályázat elbírálásra kerül.

Előzmények