Jól megy a Microsoftnak

A redmondi szoftvervállalat minden üzletága jól teljesített a második pénzügyi negyedévben, ami a cég saját és az elemzők várakozásait egyaránt meghaladó eredményt szült. A december 31-én véget ért időszakban az árbevétel 10,82 milliárd dollár volt, 7 százalékkal több, mint egy évvel korábban, míg a nyereség a tavalyi 1,55 milliárd dollár duplájára, 3,46 milliárd dollárra – részvényenként 32 centre – emelkedett.

A Microsoft külön kiemelte a Home and Entertainment üzletág eredményeit: ez a divízió – mely az Xbox konzol és a játékszoftverek értékesítéséért felel – 84 millió dolláros profitjával most először ért el pozitív eredményt. Ez elsősorban a kasszasikernek számító Halo 2 című játék kiadásának köszönhető – a szoftverből 6,4 millió darab fogyott néhány hónappal ezelőtti megjelenése óta.

A mostani negyedévre 9,7-9,8 milliárd dollár árbevétellel számol a vállalat, amely egyben enyhén megemelte a júniusban záruló pénzügyi év egészére vonatkozó prognózisát is. Az optimistább várakozások szerint az éves forgalom 39,8-40 milliárd dollár lesz, 1,09-1,11 dolláros részvényenkénti profit mellett.

Azóta történt

Előzmények