Joe Biden a TikTokra ment, de a Fehér Ház szerint semmi nem változott

A fiatal szavazók megnyerése érdekében Joe Biden újraválasztási kampánya már a TikTokon is fut, ez viszont biztonsági aggályokat vetett fel sokakban.

A fiatalabb szavazók megnyerése céljából Joe Biden már a TikTokon is futtatja az újraválasztási kampányát, azonban talán mondani sem kell, hogy ezen rengetegen felháborodtak, miután évek óta kritizálja az appot az USA, és a törvényhozók jelentős része teljesen be akarja tiltani, nemzetbiztonsági okokra hivatkozva.

A Fehér Ház szóvivője, John Kirby közölte: nemzetbiztonsági szempontból semmi nem változott a TikTok használata kapcsán.

Az amerikai hatóságok jelenleg is vizsgálják a TikTokot, nemzetbiztonsági aggályokra hivatkozva. Egyes törvényhozók régóta teljes tiltást szorgalmaznak, mert szerintük Kína vezetése hozzáfér a felhasználói adatokhoz és befolyásolja az amerikaiakat, a tartalmakat – a ByteDance ezt tagadja.

A szenátus hírszerzési bizottságának elnöke, Mark Warner demokrata szenátor szintén közölte, aggasztja a döntés, hogy Biden csatlakozott a TikTokhoz, miközben a Fehéz Ház szerint semmi nem változott. Szerinte India mintáját kellene követni a tiltásban, a mostani döntés szerinte ellentmondásos üzenetet küld.

Előzmények