Jó évet zárt az Oracle Hungary

Akárcsak az anyacég, az Oracle Hungary is sikeresnek ítéli a májussal véget ért üzleti évet. A magyar leányvállalat alkalmazásértékesítési bevétele – az év során megvásárolt cégek forgalma nélkül – közel két és félszeresére nőtt, a megvásárolt cégek szoftverértékesítéseivel együtt pedig háromszorosára, így a vállalat forgalmának immár jelentős része e területről származik.

A pénzügyi év során lezajlott akvizíciók az iparági megoldások bővítését szolgálták. Az iFlex banki megoldásnak már Magyarországon is vannak új felhasználói, az Allianz Biztosító Rt., az FHB és az Aegon. Új lendületet kapott a hazai piacon a Siebel is a Magyar Telekom jelentős CRM-beruházása révén, míg a Retek kereskedelmi megoldását a legnagyobb hazai kereskedelmi cég, a Tesco Globál Áruházak Rt. vásárolta meg – áll a cég közleményében. Az iparágak tekintetében a legnagyobb növekedés a kkv szektorban volt tapasztalható, ahol a JD Edwards megoldások a legnépszerűbbek.

A cég megőrizte vezető helyét az adatbázispiacon. Azt külön kiemelték, hogy az adatbázis-értékesítésekből származó bevételek egyharmada már opciókból származik, azaz többletfunkciókat, kényelmi, teljesítménybeli vagy kezelhetőségi előnyöket jelentő komponensek értékesítéséből. Mindez azért fontos, mert ezek nem csak új ügyfelek számára, hanem a meglevő felhasználóknak is értékesíthetők.

A hazai leányvállalat szintén jelentős forgalomnövekedésre számít a köztesplatform-értékesítésből. Az elmúlt pénzügyi évben az Oracle Fusion Middleware forgalma az előző évhez képest 25 százalékkal nőtt.

Azóta történt

Előzmények