Erős hajrát vágott ki az Oracle

Amint azt a múlt heti előzetes számok is jelezték, erős hajrával – 27 százalékos profitnövekedéssel és rekordforgalommal – zárta május 31-én véget ért üzleti évét az Oracle. Az árbevétel a negyedik pénzügyi negyedévben 4,85 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbi 3,88 milliárdról, miközben a nyereség 1,3 milliárdra, részvényenként 24 centre emelkedett.

A várható teljesítmény egyik legfontosabb fokmérőjének tartott szoftverlicenc-eladások 32 százalékkal, 2,1 milliárd dollárra emelkedtek. Különösen jól fogytak az üzleti alkalmazások, melyek új licenceiből 641 millió dollár folyt be, 83 százalékkal több, mint egy éve. Az adatbázis-kezelőket vásárló új ügyfelek pedig 1,48 milliárd dolláros árbevételt hoztak a cégnek – ez 18 százalékos javulás a tavalyi számokhoz képest.

A forgalom és a nyereség kedvező alakulása elsősorban az akvizícióknak köszönhető. Larry Ellison vezérigazgató szerint a felvásárlásokkal a vállalat évente körülbelül 20 százalékkal tudja majd növelni a profitot, és le tudja majd lépni a riválisait minden termékszegmensben.

Az üzleti év egészét 14,38 milliárd dolláros árbevétellel és 3,38 milliárdos nettó nyereséggel zárta a szoftvercég.

Azóta történt

Előzmények