Nevet váltott a Google chatbotja, és már fizethetünk is érte

A Google Bard chatbot neve már Gemini, és van előfizetős verzió is, ha valaki még jobb működést akar.

A Google átnevezte a Bard chatbotját, így azt innentől kezdve a mögötte álló technológia neve alapján ismerjük majd: Gemini. A fogyasztók fizethetnek is a még jobb működésért, de az előfizetéses rendszer önmagában is egy verseny a Microsoft, a Google és többiek között.

A Gemini Advanced havi 19,99 dollárba kerül az USA-ban, ezért az erősebb Ultra 1.0 AI-modell jár, továbbá 2 TB felhős tárhely, ami általában havi 9,99 dollár. A Gmailben és az egyéb produktivitási appokban is elérhető lesz a Gemini. A teljes csomag neve Google One AI Premium, és egyben válasz a Microsoftnak is.

Az OpenAI ChatGPT Plus egy éve az elsők között tette lehetővé, hogy valaki fizessen az AI-modellek elsőként való használatáért és az új funkciókért, de a Microsoftnak is van azóta rivális, havi 20 dolláros előfizetése.

A Google szerint havi 20 dollárért az emberek nem elégszenek meg egy AI-modellel, ezért adnak felhős tárhelyet és egyéb integrációt is. A célközönség olyan emberek csoportja, akik olyan tartalmakkal és lekérésekkel dolgoznának, amikre nincs egyértelmű válasz online.

Az androidos felhasználók pedig már választhatják a Geminit alapértelmezett digitális segédnek, appon, a bekapcsológombon vagy a Hey Google hangparancson keresztül elérve azt. Az iPhone-okra írt appba is érkezik továbbá a Gemini. A Gemini Advanced pedig 150 országban érhető el, angolul. Később más régiókba és más nyelveken is eljut.

Azóta történt

Előzmények