Új arcunk van

A kedves olvasó nem tévedt el: az IT café mától új felülettel jelenik meg. Az internetes szakik azt mondják, a weboldalaknak néhány évente illik megújulniuk, mert a webes technológiák fejlődését követni kell és a legutóbbi áttervezés óta eltelt évek tapasztalataival frissíteni kell az arculatot és a struktúrát. Mi most mégsem azért váltottunk, mert kopogtatott ez a frissítéskényszer. Noha az oldal legutóbb négy évvel ezelőtt kapott új gúnyát, az arculaton nem látszott a kora, még 2012-ben is kellően áramvonalasnak tűnt. A változást most elsősorban a lapcsaládon belüli arculategységesítés motiválta, aminek egyik előnye, hogy a hirdetési felületeink egymással kompatibilissé váltak.

Azoknak az olvasóknak, akik a Prohardvert és a Mobilarenát látogatják, a felület ismerős lesz. A tartalom elrendezése szempontjából ezek az újdonságok:

  • A rovatok linkjei a felső menüsorból a bal oldali oszlopba költöztek át.
  • A korábbi egy helyett a címlap tetején négy (képpel kiemelt) vezető anyag jelenik meg.
  • A publikált írások a korábbi két oszlop helyett egy egységes folyamban sorjáznak a címlapon. Itt a lista tetején látható három füllel lehet szűrni a folyam anyagait: a Minden fülhöz nem kell kommentár; a Főbb hírek a kiemelt anyagokra, a Mélyvíz pedig a nagyobb terjedelmű, többoldalas írásokra szűkíti a listát.
  • A rövid hírek címei a hírfolyamban egy külön dobozban láthatók, hasonlóan ahhoz, ahogy a korábbi felületen.
  • A jobb oszlopban felbukkant egy percről percre folyam, ahol a lapcsalád más oldalain megjelent hírek, illetve kiemelt cikkek listája fut.
  • A hírekhez kapcsolódó fórumokban az eredeti hírre mutató link nem az első hozzászólás felett, hanem a jobb hasáb tetején érhető el (Témaindító írás).

Azt gondoljuk, hogy az új arculat és elrendezés letisztultabb és átláthatóbb. Még nincs minden a helyén, többek között ki kell még találnunk, hogy hova kerüljenek a napi történelem és az ajánló (Legenda) dobozok, és vannak bugok is az oldalon – ezeken dolgozunk.

Addig a türelmeteket kérjük, és azt, hogy ha találtok hibát, jelezzétek itt, a fórumban.