12 millió dolláros európai befektetés az Inteltől

A vállalat tegnap nyitotta meg Intel Visual Computing nevű intézményét a Saarland Egyetemen, Saarbrückenben. Ez a befektetés, amelyet az elkövetkezendő 5 év alatt valósítanak meg, az Intel eddigi legátfogóbb együttműködése egy európai egyetemmel.

A fejlett vizualizációs technológia (melyet főképp a játékok, az egészségügyi alkalmazások az interaktív 3D-s adatmodellek használnak) fejlesztése lesz az új labor alapvető feladata.

Az Intel Labs Europe legfrissebb tagjának elsődleges feladata, hogy a vállalat több tíz vagy száz magos processzorokat fejlesztését célzó tera-scale kutatásainak otthont adjon.

A labor alapkutatásokat és alkalmazott kutatási feladatokat is ellát majd a realisztikus, interaktív grafikus és természetes felhasználói interfészek terén. Év végéig az intézet körülbelül egy tucat kutatót alkalmaz majd az alábbi helyekről: Intel, Saarland Egyetem, Max Planck Institute for Informatics, Max Planck Institute for Software Systems valamint a német Research Center for Artificial Intelligence.

Az intézet a jövőbeni vizuális számítástechnikai hardvertervezéssel való együttműködés érdekében egy visszacsatoló hálózatot alakít ki az Intel hardverdizájn-laboratóriumaival, így a barcelonai és a braunschweigi laboratóriumokkal is. A jelenlegi kutatás eredményei már néhány éven belül megjelenhetnek új szoftvereszközök és hardverfejlesztések formájában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények