2017. október 22., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Telekom rovat

Indul a Vodafone Digitális Iskola program

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

20 iskola között osztanak ki 1200 táblagépet, a technikai felszerelésen túl a Komplex Instrukciós Programot is népszerűsítik.

A Telenor után a Vodafone is elindította saját, hátrányos helyzetű fiatalok digitális ismereteinek fejlesztését és a magyarországi oktatás digitális átalakításának ösztönzését célzó programját. Az együttműködési szerződést az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK), a Komplex Instrukciós Programot (KIP) Magyarországon működtető Hejőkeresztúri Iskolásokért Alapítvány, a Vodafone Magyarország és a Vodafone Magyarország Alapítvány közösen írta alá.

Hirdetés

„A Vodafone Digitális Iskola Program keretében a Vodafone az ország 20 iskolájában 1200 darab Vodafone Tab SpeedLTE táblagépet oszt ki, és díjmentesen biztosítja az eszközök oktatási célú használatához szükséges havi 3 GB adatforgalmi keretet.” – hangzott el a sajtótájékoztatón.


(forrás: Vodafone) [+]

A 20 iskolában mintegy 4700 gyerek oktatását és több mint 500 pedagógus munkáját érintő Vodafone Digitális Iskola Program célkitűzése a tanulók és a pedagógusok digitális kompetenciáinak fejlesztése mellett a tanulmányi eredmények javítása is. A programmal fenntartható módon kívánnak hozzájárulni a hazai köznevelési rendszer fejlesztéséhez, az infokommunikációs eszközök oktatási felhasználásának elterjesztéséhez, továbbá a digitális esélyegyenlőség megvalósításához.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.