Chrome OS Lightot varázsol a Windows 8-ból a Chrome

Bár egyelőre nincs túl sok értelme a Google Chrome böngészőjét Windows 8 alatt Modern nézetben indítani, ha mégis ezt tennénk, a 32.0.1700.76-os vagy frissebb verziót használva komoly meglepetésben lehet részünk, a böngésző ugyanis ebben a nézetben gyakorlatilag megszólalásig hasonlít a Chrome OS-re.

Ránézésre fel sem tűnik, hogy ez alatt egy Windows 8 is megbújik.
Ránézésre fel sem tűnik, hogy ez alatt egy Windows 8 is megbújik. [+]

Modern nézetben a böngésző az operációs rendszerhez hasonlóan tálcát (a Google polcnak hívja) kap, rajta a népszerű Google szolgáltatások ikonjaival, a bal sarokban pedig az Apps gombbal, ami a négyes tagolású ikonnal kísértetiesen hasonlít a Windows 8 Start gombjára, sőt, a tálca ellentétes oldalára még egy óra is jutott. Mivel az egyes böngészőablakokat ebben a módban a megszokott módon, szabadon lehet mozgatni és átméretezni, valamint a Chrome kiegészítőket és alkalmazásokat is el lehet indítani, a Google egy böngészőfrissítéssel gyakorlatilag megvalósította az operációs rendszert az operációs rendszerben.

Ki mondta, hogy a Google-nak nincs humorérzéke?
Ki mondta, hogy a Google-nak nincs humorérzéke?

Ez mindenképpen vicces, tekintve, hogy a viszonylag lassan erőre kapó Windows 8 is jóval több gépen fut, mint a Chrome OS, viszont a Chrome messze a legnépszerűbb böngésző.

Azóta történt

Előzmények

  • Rég várt fordulat: a Chrome Magyarországon is megelőzte a Firefoxot

    A Google böngészőjének sikerét vélhetően elsősorban az androidos eszközök robbanásszerű terjedése okozza.

  • Lőttek a bonyolult és kétszínű Google Chrome bővítményeknek

    A vállalat szerint túl sok fejlesztő tért le a helyes útról, azaz az egyszerű, egyértelmű és egyetlen, jól meghatározható céllal rendelkező bővítmények készítéséről.