Rég várt fordulat: a Chrome Magyarországon is megelőzte a Firefoxot

Akik nagy élvezettel figyelik a hasonló használati statisztikákat, már jó ideje megjósolták, hogy a Google Chrome böngészőjének népszerűség-növekedése oly töretlen, hogy rövid időn belül a Chrome kerül az első helyre, megelőzve a Mozilla Firefoxát, amely világviszonylatban is kiemelkedő részesedést szerzett Magyarországon.

rankings

Nos, a rankings.hu statisztikái szerint az őrségváltás az év végén, az utolsó negyedévben meg is történt, és a Chrome 36 százalék körüli részesedésével immár az első, maga mögé utasítva a 32-33 százalékot hozó Firefoxot. Mint a számokból látható, ez a két szoftver uralja a magyar piacot, a többi böngésző közül egy sem képes átlépni az öt százalékos határt.

Azóta történt

Előzmények

  • Lőttek a bonyolult és kétszínű Google Chrome bővítményeknek

    A vállalat szerint túl sok fejlesztő tért le a helyes útról, azaz az egyszerű, egyértelmű és egyetlen, jól meghatározható céllal rendelkező bővítmények készítéséről.

  • Asztali Chrome alkalmazások érkeztek

    Ötéves lett a Chrome, a Google pedig valami különlegessel készült az évfordulóra: asztali, online kapcsolat nélkül is futtatható Chrome alkalmazásokkal.

  • Magyarul is beszél az új Firefox for Android

    A honosított mobil Firefox mellett az új asztali verzió segít megelőzni a részben titkosított webhelyek lehallgatását, egyszerűbb lesz a közösségi oldalak kezelése és DXVA2 hardveres gyorsítást nyújt a H.264 videótartalmakhoz.