Az idén is lesz IDC IT Security Roadshow Budapesten

Az IDC az idén is megrendezi IT-biztonsági roadshow-ját, mely ezúttal március 18-án érkezik Budapestre. A szervező tájékoztatása szerint a „Harc a fejlett fenyegetések ellen: biztonsági stratégiák a stabil vállalati működéshez” alcímet viselő konferencia praktikus tanácsokkal segíti az IT és a munkavégzés paradigmaváltására és a jogi környezet változásaira reagáló, hatásos biztonsági programok kidolgozását.

A rendezvény külföldi független előadója Marco Gercke lesz, aki a Német Jogi és Informatikai Társaság (DGRI) büntetőjogi tagozatának titkára, az ITU magas szintű szakértői csoportjának tagja, az Európa Tanács szakértője. Gercke előadása áttekinti a számítógépes biztonság és kiváltképpen a bűnözés jelenlegi helyzetét. Ennek kapcsán számos, az ENSZ és más szervezetek számára készült tanulmány eredményeit is ismerteti, valamint bemutatja az aktuális fenyegetéseket, a legújabb megoldásokat, és tájékoztat a 2010/2011-es helyzetet meghatározó globális trendekről és kezdeményezésekről.

Az IDC Magyarország részéről Marosvári Gábor vezető elemző előadása arról a harcról szól, amit a vállalatok folytatnak az egyre kifinomultabb támadások ellen. A pénzügyi válság negatív hatásai természetes módon adatvesztések, cybertámadások, dolgozói szabotázs és egyéb fenyegetések megszaporodását eredményezték a vállalatoknál. Sok cég azonban bölcsen reagált ezekre a kockázatokra, és a költségek pánikszerű csökkentése helyett, növelték az IT-biztonsági büdzséjüket. Az EU-s direktíváknak és az átgondolt kockázatkezelési gyakorlatoknak köszönhetően a régió vállalatai egyre nagyobb számban alkalmaznak majd jogosultság- és hozzáférés-kezelési, valamint biztonsági és sérülékenység-menedzsment eszközöket a közeljövőben.

Az egésznapos IT Security konferencián a következő technológiai cégek vesznek részt és tartanak előadást: Magyar Telekom, HP, Sharp, Balabit, Cyber-Ark, Check-Point, SOURCEfire, Kürt, Z-scaler. A konferencia moderátori teendőit Hirling László, a Stratis vezető tanácsadója látja el, aki több, mint 10 éve foglakozik információbiztonsági kérdésekkel. A rendezvényen a korábbi évek gyakorlatának megfelelően az ISACA mint szakmai partner jelenik meg, és az érintett résztvevőknek idén is CPE-, CISA-, CISM- és CGEIT-pontokat írnak jóvá.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IDC

Azóta történt

Előzmények