Milyenek az IT-piac kilátásai 2010-re?

Az IDC idén is megrendezi immár hagyományos évnyitó üzleti találkozóját, melynek keretében az elemzők összegzik az előző év informatikai piacának teljesítményét és előrejelzésekkel szolgálnak 2010-et illetően.

Hirdetés

Az idei rendezvény is kiemelten foglalkozik a gazdasági válsággal, annak a nemzetgazdaság egészére gyakorolt hatásával, valamint a kilábalás lehetséges alternatíváival. A találkozó alapját egy, a gazdaság egészével és egyes iparágak trendjeivel és várható alakulásával foglalkozó előadás adja meg, majd ezt követően kerül sor a technológiai piacok (hardver, szoftver, szolgáltatások) elemzésére. A találkozó végén a hallgatóságnak is lehetősége lesz kérdéseit feltenni az egyes területek előadóihoz.

Az IDC rendezvényén dr. Palócz Éva, a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet vezérigazgatója beszél a világ- és a magyar gazdaság várható helyzetéről 2010-ben, Fauszt Gábor és Halász Péter, az IDC elemzői vázolják azt, hogy a magyar hardverpiacon mire számíthatunk idén, majd Marosvári Gábor, az IDC Magyarország vezető elemzője ugyanerről beszél a szoftverpiac kapcsán, utána pedig Komáromi Zoltán, az IDC ügyvezető igazgatója elemzi azt, hogy a szolgáltatási piac mire számíthat ebben az évben.

A rendezvény részletes programja és a regisztráció az IDC oldalán érhető el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IDC

Azóta történt

Előzmények

  • Felpörgött a PC-piac

    A tavalyi utolsó negyedévben két számjegyű növekedést regisztráltak a piackutatók. Kelet-Európában viszont változatlanul gyenge a kereslet.

  • Talpra állt a PC-piac

    Már az idén is szerény növekedés várható, de az elkövetkező négy évben lendületesebb bővülés jön majd.

  • Üzleti intelligencia roadshow Budapesten

    Az IDC mai konferenciája elsősorban a vállalatok döntéshozóinak kínált értékes tapasztalatokat a BI alkalmazásáról.

  • Fellélegezhetnek a PC-gyártók

    Már az idén elindul a növekedés a piacon, miután a harmadik negyedév rendkívül erős volt. A gépek átlagára viszont alacsony.