Díjat kapott a magyar fejlesztésű iBooks tankönycsalád

A közreműködők ma jelentették be hivatalosan, hogy a Nemzeti Tankönyvkiadó (NTK), az Eszterházy Károly Főiskola és a Szinva Net Informatikai Kft. együttműködése folytán tizenegy tantárgyból készültek el táblagépeken használható interaktív tananyagok, így lehetővé válik, hogy Magyarországon először egy új, interaktív tananyagokra és táblagépekre alapozott oktatási módszertan keretében tanuljanak a diákok. Az iBooks tankönyvcsalád az idei eFestival kiváló magyar digitális tartalom versenyen kategóriájában első helyezést ért el, mellette pedig bronzérmet kapott az okostelefonokra készített MobilKvíz alkalmazás is.

Az iBooks tankönyvcsalád fejlesztését az Eszterházy Károly Főiskolával és a Szinva Net Informatikai Kft. közreműködésével idén tavasszal indította el a Nemzeti Tankönyvkiadó. Ez a projekt Magyarországon először teszi lehetővé, hogy általános iskolás diákok egy új, interaktív tananyagokra és táblagépekre alapozott oktatási módszertan keretében tanuljanak. A 11 tantárgyból – többek között matematika, magyar nyelv és irodalom, történelem, fizika, kémia, biológia, földrajz – elkészült tananyagokat az Eszterházy Károly Főiskola gyakorló iskolájának 8. osztályos tanulói már az idei tanévben használatba vették. Az iBook Author program lehetőségeit kihasználva a fejlesztők a hagyományos tankönyveket új formában jelenítették meg, interaktív feladatokkal, animációkkal, önellenőrző tesztekkel kiegészítve.

Az NTK másik új fejlesztése az Android és Windows Phone 7 rendszereken elérhető MobilKvíz alkalmazás, amely segítséget nyújt a tanuláshoz, érettségire vagy felvételire történő felkészüléshez. Jelenleg egyelőre biológiából érhetők el tesztsorok, de a többi tantárgyhoz is készülnek már a feladatok. A tesztek segítenek a középiskolai tananyag feldolgozásában és a megszerzett ismeretek elmélyítésében. Saját kérdéssort is létre lehet hozni, amelyben a témakört, nehézségi szintet és a kérdések számát is meg lehet határozni.

Azóta történt

Előzmények