Marketinges bálványok alkonya – a Kreatív és az IBM közös játékot indított

Innovatív-e egy termék, ha mindegyik az? Hányan lehetnek piacvezetők egy kategóriában? Van-e olyan technológiai megoldás, amely tényleg a jövőből érkezik? Vajon mennyire állják meg a helyüket az IT-marketingben alkalmazott fogások, ha a piaci környezet gyorsan változik, a termékek életciklusa folyamatosan rövidül és a vásárlási és termékhasználati szokásainkat számítógépek elemzik?

A Kreatív és az IBM most meghirdetett játékában az évszázad marketingközhelyeit keresi. A verseny fődíja egy iPad Mini, egy wellnesshétvége és egy egyoldalas hirdetés a Kreatívban. Pályázni egy marketingközhellyel lehet, amit régen ugyan tanítottak, de mára már vállalhatatlanná vált.

Mit várnak a pályázóktól?

Egy, vagy többmondatos

  • klasszikus, de már elavult idézetet egy nyugalmazott marketinggurutól
  • agyonszajkózott, de kétes értékű mondást a szakirodalomból vagy a sajtóból
  • elterjedt marketinglózungot vagy üres bullshitet egy preziből vagy előadásból

Nem kötelező, de a pályázók küldhetnek a mondat mellé személyes történetet, amelyből kiderül, hogyan vették fel a harcot egy marketingközhellyel, vagy az old school gondolatra válaszolhatnak az eredeti vicces kicsavarásával is. A játékba nem konkrét cégek vagy márkák szlogenjeire, reklámanyagaira való reflexiókat várnak, hanem a marketing, reklám, pr területén legjellemzőbb lózungokat.

A pályázatokat a hirek@kreativ.hu címre „Közhely” tárggyal 2014. október 6-ig várják. Az e-mailben szerepelnie kell a pályázó és munkahelye nevének, titulusának és mobilos elérhetőségének.

Az eredményhirdetés október 21-én, az IBM Magyarország budapesti Business Connect konferenciáján lesz, a Bálnában.

A fődíj:

  • az IBM felajánl egy 32 GB-os iPad Minit
  • a Kreatív egy két főre, két éjszakára szóló félpanziós wellness hétvégét az Amira Boutique Hotel Wellness & Spa Hévízben
  • és a Kreatív magazinban egy egyoldalas bemutatkozási lehetőséget

A feltételekről részletesen a játék weboldalán lehet olvasni.

    Azóta történt

    Előzmények

    • Szerdától a Lenovóé az IBM x86-os szerver üzletága

      A Lenovo és az IBM ma bejelentették, hogy az IBM x86-os szerver üzletágának a Lenovo általi akvizíciója kielégíti az összes szabályozási feltételt, és a felek 2014. október 1-jén lezárják az ügyletet.

    • Az IBM bedobja a közösbe a Watsont

      Az IBM bejelentette, hogy elindítja felhőalapú Watson Analytics szolgáltatását, amely emberi nyelven kommunikál. Az alapfunkciókat ingyen kínálja majd a cég.

    • Okos technológiák a repülésben az IBM-től

      (X) Az IBM több mint ötven éve partnere a légi közlekedési ágazatnak: a legújabb informatikai megoldásokkal segíti a légitársaságokat szolgáltatásaik fejlesztésében.