Szabad szoftveres rocksztárok Budapesten

Különleges eseménnyel folytatódik június 22-én a HWSW free! meetup-sorozat, ahol az épp Budapesten vendégeskedő szabad szoftveres guruk tartanak majd előadásokat. Az esemény fókuszában a linuxos hálózatkezelés, illetve az arra épülő különböző megoldások állnak – a tűzfalaktól a terheléselosztásig.

Hirdetés

Az előadásblokk ezúttal hosszabb lesz a szokásosnál, tíz rövid előadást hallgathatnak meg a látogatók, így a kötetlen program este 9-kor kezdődik majd. Az est egyik sztárja David S. Miller lesz, aki a Linux kernel hálózat stack karbantartója, ebben a szerepében rengeteg hálózati kártya meghajtóját írta/írja, de a hálózati teljesítmény javulásában is kulcsszerepe van. Miller az ötödik legaktívabb linuxos kernelfejlesztőnek számít a világon, maintainerként pedig még aktívabb.

Az előadók közül Alex Gartrellt érdemes még külön kiemelni, aki a Facebooktól kap fizetést, fő feladata azonban szintén a Linux kernel hálózati képességeinek fejlesztése. A fentieken túl lesz szó hálózatvirtualizációról, a Netfilter legfrissebb újdonságairól, a hálózati naplózás rejtelmeiről, olyan előadóktól, akik nem csak használják, de fejlesztik is ezeket a technológiákat.

Az AnKERT-ben tartott rendezvény most is ingyenes, de regisztrációköteles. Regisztrálni ezen a linken lehet.

Azóta történt

Előzmények