Huszonöt megabites csomagot kínál az EnterNet

Az EnterNet 2001 Kft. ma új, nagy fel- és letöltési sávszélességet biztosító internetcsomagot jelentett be. A VDSL-technológiát használó hozzáférés elméleti maximális letöltési sebessége 25 Mbit/s, maximális feltöltési sebessége 5 Mbit/s. A szolgáltatás a normál ADSL-hez hasonlóan a telefonvonalként használt csavart rézpáron keresztül vehető igénybe, de mivel a technológiában jelentős szerepet játszik a központtól való nyomvonaltávolság, csak egy kilométer sugarú körzetben tud a szolgáltató 25 megabites letöltést biztosítani.  

Az EnterNet a 25 Mbit/s ADSL-szolgáltatáson belül is megkülönböztet egyéni és üzleti célú csomagokat. Az egyéni csomag havi díja nagyságrendileg bruttó 13 000 forint, míg az üzletié nettó 30 000 forint körül alakul. Az egyéni csomagokon szerver üzemeltetése nem megengedett.

Ez a sebesség már elegendő a HDTV-szolgáltatásokhoz is, de a nagy sávszélességű feltöltés miatt akár alternatívája lehet a drága, szimmetrikus technológiáknak is. A csomagban a garantált sávszélesség 4 Mbit/s le- és 1 Mbit/s feltöltési irányban – közölte a szolgáltató.

Azóta történt

Előzmények