250 millióból fejlesztette hálózatát a GTS-Datanet

Hirdetés

A GTS-Datanet közel 200 kilométerrel bővítette optikai gerinchálózatát, és jelentős kapacitásnövelést hajtott végre, aminek köszönhetően a cég nemzetközi kapcsolatokat kiszolgáló tranzithálózata augusztustól teljes egészében 10 gigabites DWDM (sűrű hullámhosszosztásos multiplex) technológián üzemel. A beruházás összértéke elérte a negyedmilliárd forintot – közölte az alternatív szolgáltató.A végrehajtott hálózatbővítés- és fejlesztés összhangban áll a GTS Central Europe azon törekvésével, hogy magyar leányvállalatát, a GTS-Datanetet a Délkelet-Európa felé irányuló értékesítés központjává tegye.

„Nemzetközi ügyfélkörünk kiszolgálása mellett a továbbiakban is kiemelt figyelmet fordítunk hazai ügyfeleinkre, ezért az idei év második felében a belföldi igényeket kiszolgáló hálózatunkat fejlesztjük majd tovább. 2008 decemberéig további százmillió forintos beruházást tervezünk annak érdekében, hogy a nagy kapacitású, nemzetközi igényeket kiszolgáló optikai hálózatunkhoz bővítsük a belföldi csatlakozási lehetőségeket” – mondta Szathmári Géza, a GTS-Datanet ügyvezető igazgatója.

A GTS-Datanet jelenleg az egyetlen hazai alternatív távközlési szolgáltató, amely saját gerinchálózattal rendelkezik. A mára több mint 2200 kilométer hosszú, 80 X 10 Gigabit/s maximális kapacitású optikai hálózat kiépítésére a cég az elmúlt tíz évben mintegy százmillió eurót költött.

Azóta történt

Előzmények